lv
4YscoRDliUrIv5jUVj4M9YJ457J11K8poTwfGPXR
2733618

Rīgā izveidojusies pēdējo divu gadu biezākā sniega sega

Rīgā izveidojusies pēdējo divu gadu biezākā sniega sega

Novembra pēdējā dienā novērojumu stacijā Rīgas centrā ir vismaz 21 centimetru dziļš sniegs - biezākā sniega sega kopš 2021.gada decembra sākuma, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Iepriekšējā biezākā sniega kārta šajā novērojumu stacijā bija 19 centimetri šā gada 11.martā. Arī pagājušā gada maksimālais sniega dziļums bija 19 centimetri, kas pilsētas centru klāja 12.-14.decembrī.

2021.gada biezākā sniega sega bija 28 centimetri 6.februārī, savukārt tā gada 4.decembrī sniega dziļums Rīgas centra meteoroloģiskajā stacijā sasniedza 25 centimetrus.

Pēdējo gadu biezākā sniega sega Rīgas centrā novembrī reģistrēta 2016.gadā - 25 centimetri 6.novembrī. Savukārt pēdējās divās aukstākajās ziemās, kas bija 2010. un 2011.gadā, sniega dziļums galvaspilsētā sasniedza 60 centimetrus.

Jau ziņots, ka dziļākā sniega sega novērojumu stacijās ceturtdien plkst.5 rītā bija 26-27 centimetri Latgalē - Dagdā, Krāslavas novada Piedrujā un Līvānu novada Rožupē. Vairāk nekā 20 centimetrus bieza sniega kārta izveidojusies arī citviet valsts austrumu un centrālajā daļā.

Kopš trešdienas vakara sniega biezums visvairāk - par 11-14 centimetriem - pieaudzis Daugavgrīvā, Rīgas centrā, Ogresgalā un Bauskā. Savukārt Kurzemes dienvidrietumu daļā tikpat kā nav snidzis.

Uzgleznot aramzemes smaržu. Par Latvijas ainavas sajūtu stāsta māksliniece Vija Zariņa
"Kas gan cits, ja ne Latvijas mākslinieks, gleznos savu vietu un savas vietas sajūtu – aramzemi, to smaržu, kas ir rudeņos pirms ziemas, kad zeme vēl nav sasalusi. Tas ir stāsts, ko es gribu izstāstīt, kas man ir svarīgs," saka ainavu gleznotāja un māk...
Ceturtdienas rītā braukšanas apstākļi – īpaši sarežģīti; jāplāno papildu laiks ceļam
Ceturtdienas rītā sniegs un apledojums Latvijas lielākajā daļā apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem. Autovadītājiem jārēķinās ar papildu laiku ceļā.
Aicina pieteikties «Latvijas mediju valodas balvas» sadarbības memorandam

Valsts valodas centrs, Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), Kultūras ministrija (KM) un Latvijas Preses izdevēju asociācija ir noslēgusi akcijas "Latvijas mediju valodas balva" atvērto sadarbības memorandu, kurai aicina pieteikti...



Komentāri