lv
vGE8Ia8BoZf2nrMNmBAyhdvOxbkYoaP2caad3EpZ
2724856

Algai jābūt vismaz 2500 eiro mēnesī: Rīga vēlas piesaistīt spožus prātus

Algai jābūt vismaz 2500 eiro mēnesī: Rīga vēlas piesaistīt spožus prātus

"Rīgas investīciju un tūrisma aģentūra" (RITA) izsludinājusi uzņēmējdarbības atbalsta programmu "Diasporas relokācijas atbalsta programma".

Programma paredzēta speciālistiem, kuri plāno vai ir atgriezušies Latvijā pēdējo sešu mēnešu laikā. Šīm personām iespējams saņemt vienreizēju atbalstu 1845 eiro apmērā.

Lai saņemtu atbalstu, remigranta pirmreizējai dzīvesvietas deklarācijai jābūt Rīgā un pēdējos četrus mēnešus bruto algai jābūt vismaz 2500 eiro mēnesī.

"Pilsētas savstarpēji konkurē par talantiem, spožiem prātiem, uzņēmīgiem cilvēkiem, kuri guvuši pasaules pieredzi un ir gatavi atgriezties mājās, lai te īstenotu savas prasmes un idejas. Mēs vēlamies šos cilvēkus piesaistīt Rīgai, tādēļ radīta remigrantu atbalsta programma, kas Rīgā ir uzsākta veiksmīgi un noteikti jāturpina," norāda Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis (JV).

Savukārt RITA direktors Fredis Bikovs atzīmē, ka augsti kvalificētu speciālistu piesaiste Rīgai ir svarīgs uzdevums. Viņš cer, ka ar šīs atbalsta programmas palīdzību tiks veicināta remigrantu gala lēmuma pieņemšana par atgriešanos Rīgā.

Kā ziņots, par šīs programmas izveidi Rīgas dome nolēma jūlijā, ar mērķi atbalstīt Latvijas remigrantus, kuri nesen atgriezušies vai vēlas atgriezties Latvijā.

Basketbola izlases treneris Banki: Olimpiskajā kvalifikācijā spēlēs ļoti dažādas komandas
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības galvenais treneris Luka Banki sagaida nopietnu konkurenci Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, kas jūlijā risināsies Rīgā. Banki no precīzākām prognozēm otrdien sarunā Latvijas Televīzijā atturējās,...
Bankas asi kritizē likumprojektu par atlaidi mājokļu kredītiem

olitiķu virzītajos grozījumos Patērētāju tiesību aizsardzības likumā par "atlaidi" mājokļu kredītiem var konstatēt virkni neskaidrību un tiesisku risku, pavēstīja Finanšu nozares asociācija.

Piemēram, norāda asociācija, attiecībā uz iecerēto nodevu, kur...

Latvijā turpmāk notiks viens no kormūzikas konkursa «Eiropas Grand Prix» posmiem
Latvija turpmāk būs viena no sešām konkursa dalībvalstīm un konkursa posmiem, kurā notiks pasaulē prestižais kormūzikas konkurss "European Grand Prix for Choral Singing" (EGP). 


Komentāri