lv
r3MeFttzP0rUSPLlnjSMQUy0IS2sYRn1iNGFrcw3
2723645

Kas varētu būt aiz auto degšanas Rīgā (+VIDEO)

Kas varētu būt aiz auto degšanas Rīgā (+VIDEO)

Apdrošinātāji norāda uz saistību starp ekonomiskās situācijas pasliktināšanos un krāpšanas mēģinājumiem.

Pirms dažām dienām Purvciemā, pie kādas mājas Dzelzavas ielā 76, aptuveni plkst.3 izcēlies mistisks ugunsgrēks. Ugunsgrēkā tika bojātas trīs automašīnas, viena pilnībā izdegusi, bet pārējās divas tika nopietni bojātas. Jau nākamajā dienā apkārtnē parādījās uz krāsu printera drukātas skrejlapas, kas aicināja atsaukties šī incidenta lieciniekus. Viņiem bija pievienots QR kods.

Kas varētu būt aiz šāda ugunsgrēka? Kā norāda Latvijas Transportlīdzekļu apdrošināšanas birojā (LTAB), dažādi krāpšanas gadījumi gan nav vērojāmi bieži, bet tādi mēdz būt. Vairāk ar tādiem nākas saskarties, kad valstī ir slikta ekonomiskā situācija. LTAB valdes priekšsēdētājs, Latvijas Apdrošinātāju asociācijas vadītājs Jānis Abāšins: “Šobrīd nav piefiksēts, ka būtu ļoti lieli uzplūdi apdrošināšanas krāpšanas jomā. Parasti šī te krāpšana vai uzplūdi ļoti spēcīgi korelē ar ekonomisko situāciju. Respektīvi, ekonomiskā situācija valstī ir sliktāka, jo attiecīgi krāpšanas gadās biežāk. Bet kopumā es teiktu, ka Latvijas sabiedrība nav tendēta uz krāpšanām. Ja tās krāpšanas ir, tad tās cilvēku kompānijas, kas mēģina krāpties, tiek izķertas samērā ātri, ar apdrošinātāju un policijas kopīgām pūlēm.”

Taču, pēc zvērinātas advokātes Jeļenas Alfejevas pieredzes, situācijās, kad apdrošinātāji saprot, ka tas varētu būt krāpšanas mēģinājums, policijai par to neziņojot. “Apdrošinātājiem joprojām tas ir ļoti izteikti redzams, nav nekāda interese vērsties policijā par krāpšanas gadījumiem, jo vēršanās policijā novedīs biežāk pie tā, ka policija saka, ka krāpšana nav pierādāma. Līdz ar to apdrošinātājiem ir problēmas, kad klients aiziet uz tiesu. Civiltiesiskā kārtā pieprasīt apdrošināšanas atlīdzību, tad policija ir izdarījusi secinājumus, ka krāpšana nav pierādāma vai nav konstatējama. Apdrošinātājs būs spiests saskaņā ar tiesas spriedumu civillietā maksāt apdrošināšanas atlīdzību. ”

Apdrošināšanas kompānijam ir savi drošības dienesti, kuri negadījumus izmeklē. Kā jau to nosaka arī likums, pirms apdrošināšanas atlīdzību izmaksas ir jānoskaidro visi negadījuma apstākļi.

Dailes teātra aktieris Andžāns kļuvis arī par teātra izpilddirektoru

Šosezon aktieris Gints Andžāns kļuvis arī par Dailes teātra izpilddirektoru un iecelts par prokūristu, aģentūra LETA noskaidroja teātrī.

Teātra pārstāve Agnese Vārpiņa skaidroja, ka lēmums piešķirt prokūru Andžānam saistīts ar viņa ieņemamo amatu Dailes...

Nedēļas vidū jauns ciklons sagādās ilgstošu snigšanu

Nedēļas vidū Latviju sasniegs jauns ciklons, kas valsts lielākajā daļā izraisīs ilgstošu snigšanu, prognozē sinoptiķi.

Trešdienas, 29.novembra, pēcpusdienā Latviju no dienvidaustrumiem sāks šķērsot plaša nokrišņu zona, un snigšana turpināsies ceturtdien...

Eksperts noraida iedzīvotāju bažas par koku stādīšanu sniegotajā Rīgā

Neraugoties uz to, ka Latvijā iestājušies ziemai raksturīgi laikapstākļi, joprojām ir iespējams stādīt kokus, aģentūrai LETA skaidroja Latvijas Kokkopju-arboristu biedrības valdes loceklis Gvido Leiburgs.

Sociālajos medijos iedzīvotāji pauduši šaubas, v...



Komentāri