lv
4GMnqPZRsigkRS4V6YUw1VJv3bSoWPhzprNTtCPr
2723168

Svinīgā ceremonijā godinās Ministru kabineta balvas laureātus

Svinīgā ceremonijā godinās Ministru kabineta balvas laureātus

Šodien svinīgā ceremonijā Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā, godinās Ministru kabineta balvas laureātus, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Šogad valdības augstāko apbalvojumu saņems seši laureāti - ievērojamas personības un organizācijas - par nozīmīgiem nopelniem valsts drošības, zinātnes, izglītības, labklājības, vardarbības mazināšanas un kultūras jomās.

Par ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku kaujas spēju attīstībā un valsts aizsardzības stiprināšanā Ministru kabineta balvu saņems Zemessardzes vadības un štāba Izlūkinformācijas pārvaldes Izlūkinformācijas ieguves un analīzes daļas priekšnieks, majors Jānis Slaidiņš.

Savukārt Latvijas Zinātņu akadēmijas akadēmiķim, ķīmijas doktoram Pāvelam Arsenjanam nozīmīgais apbalvojums piešķirts par inovācijās balstītu ieguldījumu Latvijas Organiskās sintēzes institūta starptautiskās atpazīstamības veicināšanā un jauno pētnieku izglītošanā.

Ministru kabineta balvu par profesionālu un nozīmīgu ieguldījumu ģimnāzijas attīstībā un jauno izglītības standartu ieviešanā iegūs Rīgas Klasiskās ģimnāzijas direktors Romans Alijevs.

Fonda "Nāc līdzās!" vadītāja Sarma Freiberga saņems apbalvojumu par iekļaujošas sabiedrības vērtību iedzīvināšanu, veicinot cilvēku ar īpašām vajadzībām radošo spēju izpausmi kultūrā un mākslā.

2023.gada Ministru kabineta balvas laureāti ir arī biedrība "Centrs Marta", kas aktīvi iesaistījusies vardarbības pret sievietēm mazināšanā, vardarbības upuru rehabilitācijā un sabiedrības izglītošanā.

Savukārt rakstniekam Albertam Belam Ministru kabineta balva piešķirta par izcilu sniegumu Latvijas literatūrā un ieguldījumu Latvijas neatkarības atjaunošanā.

Balvas pasniegs Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) un nozaru ministri.

Ministru kabineta balva ir Latvijas valdības augstākais apbalvojums - nākamais augstākais apbalvojums valstī aiz Triju Zvaigžņu ordeņa. Laureāti saņems Ministru kabineta Goda diplomu, Ministru kabineta balvas krūšu nozīmīti un naudas balvu 7115 eiro apmērā.

Vība: Okupācijas muzejs nesaka, ka Ulmaņa apvērsuma nebija

Latvijas Okupācijas muzejs nesaka, ka Kārļa Ulmaņa apvērsuma nebija, aģentūrai LETA uzsvēra iestādes vadītāja Solvita Vība, komentējot izskanējušās ziņas, ka atmiņu institūcija par minētā fakta nenorādīšanu ir iesūdzēta tiesā.

Pieteikumā Rīgas pilsētas ...

VUGD veiks trauksmes sirēnu pārbaudi

Šodien no plkst.10 līdz 10.20 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) visā Latvijā veiks trauksmes sirēnu pārbaudi, iedarbinot tās uz trīs minūtēm, kā arī pārbaudīs starp VUGD un elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem - radio, TV - noslēgto ...

VARAM: Latvija saskaras ar klimata izaicinājumiem, ir nepieciešama apmežošana

Nav izdevīgi apstrādāt lauksaimniecības vajadzībām neizmantotu zemi zāles audzēšanai, uzskata ministrija.

2023.gada gada maijs kļuva par sausāko novērojumu vēsturē (kopš 1924. gada), par 2,2 mm pārspējot līdzšinējo rekordu, kas reģistrēts 1941. gadā, li...



Komentāri