lv
oMG7m76TApKSukT8YV84yL4Ok8Y5wlUdPJmExcc4
2716927

Latvijā pārspēti vēl trīs aukstuma rekordi

Latvijā pārspēti vēl trīs aukstuma rekordi

Svētdienas vakarā Rucavā un Staļģenē tika pārspēts 26.novembra aukstuma rekords, savukārt naktī uz pirmdienu Saldū labots 27.novembra minimālās gaisa temperatūras rekords, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Gaisa temperatūra Rucavā pazeminājās līdz -10,8 grādiem, savukārt Staļģenē, kur izvietota novērojumu stacija "Jelgava", tā noslīdēja līdz -14,7 grādiem.

Pirmdien līdz plkst.5 zemākā gaisa temperatūra Saldū bija -13,2 grādi. Vēl lielāks sals reģistrēts Stendē, kur četros naktī termometrs rādīja -14,5 grādus, bet 27.novembra aukstuma rekords šajā novērojumu stacijā ir -15 grādi 1989.gadā.

Valsts lielākajā daļā pirmdienas rītā ir apmākušās debesis un termometri rāda -5..-8 grādus, rietumu novados mākoņu ir mazāk un gaisa temperatūra vietām ir zemāka par -10 grādiem, bet dažviet Ziemeļkurzemes piekrastē tā ir -2..-3 grādi.

Vietām mazliet snieg. Dziļākais sniegs novērojumu stacijās ir 15 centimetri Kalnciemā, 17 centimetri Līvānu novadā, kā arī 18 centimetri Dagdā un Krāslavas novada Piedrujā.

Pūš lēns vējš, Latgalē - arī mērens ziemeļvējš.

Rīgā apmācies rīts, pūš viegls ziemeļaustrumu vējš, gaisa temperatūra -6..-7 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no -6,8 grādiem Rūjienā līdz -0,8 grādiem Pāvilostā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 26.novembrī bija +22 grādi Spānijā un +25 grādi Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -31..-32 grādi Somijā un Krievijas ziemeļos.

Koncertzālē «Latvija» pirmo reizi skanēs Bēthovena «Piektā simfonija»

Nākamā gada 27.janvārī plkst.17 koncertzāles "Latvija" piecu gadu jubilejas pasākumu sērijā izskanēs Ludviga van Bēthovena Piektā simfonija.

Bēthovena "Piektā simfonija" ir viens no pazīstamākiem un biežāk atskaņotajiem klasiskās mūzikas skaņdarbiem pas...

Par atkritumu izmešanu mežā sodītas trīs personas. Kāds ir sods?

Par sadzīves atkritumu un būvgružu izmešanu AS "Latvijas valsts meži" (LVM) Ziemeļkurzemes reģiona Grīņu iecirkņa meža masīvā sodītas trīs personas, liecina LVM publicētā informācija. Katrai no personām piemērots administratīvais sods 250 eiro apmērā.

U...

Rastorgujevam ceturtā vieta sezonas pirmajās Pasaules kausa sacensībās

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs svētdien Zviedrijā Pasaules kausa pirmā posma 20 kilometru individuālajā distancē pieļāva tikai vienu kļūdu šaušanā un izcīnīja ceturto vietu, kas šajā distancē viņam ir atkārtots labākais rezultāts karjerā.

Ar ...



Komentāri