lv
hCXlo9Dggl0rBBglrakLkq3h1MTdk9I5j4YdqyOm
2699591

Liepājas osta perspektīvu saskata 2024. gadā (+VIDEO)

Liepājas osta perspektīvu saskata 2024. gadā (+VIDEO)

Paplašina kuģu ienākšanas un kravu apstrādes iespējas brīvajā ekonomiskajā zonā.

Lielākais īpatsvars Liepājas speciālā ekonomiskā zona (LSEZ) šoruden bija labībai un labības produktiem. Beramkravu grupā bez labības un labības produktiem stabils ir celtniecības materiālu un atjaunojamo energoresursu (koksnes šķelda un kokskaidu granulas) apgrozījums, ziņoja LSEZ vadība Facebook kontā.

Turpina pieaug arī RO-RO kravu apgrozījums, kas saistīts ar īstenotajiem attīstības projektiem un jauna autoceļa pievada izbūvi, ko veica LSEZ pārvalde. Tas bija nopietns solis, lai prāmja operators Stena Line Latvija nodrošinātu regulārus prāmja reisus sešas reizes nedēļā ar Trāvemindi Vācijā.

Šobrīd nepieciešams jauns impulss tālākai attīstībai - ostas 46. piestātnes rekonstrukcija.
Kā uzsvēra Liepājas SEZ pārvaldnieks Uldis Hmieļevskis, katru gadu prāmju līnija pārvadā preces 4 miljardu eiro apmērā. “Varam iedomāties, cik nozīmīga šī līnija ir Latvijas ražotājiem un Latvijas ekonomikai kopumā.”

Finanšu ministrija ministra Arvila Ašeradena darba vizītes laikā Liepājā par piestātnes rekonstrukciju tika pārrunāts. Ministrs atzina, ka valdības ļoti augsta prioritāte ir eksportspējīgas industrijas. “Tām ir vajadzīgi kanāli, pa kuriem savas preces nogādāt citās valstīs. Galvenais eksporta tirgus ir Eiropa. Liepājas osta strādā ļoti labi, un skaidrs, ka mūsu pienākums ir meklēt risinājumu, kā nodrošināt transporta infrastruktūru. Šodien pārrunājām, skatīsimies ar Satiksmes ministrija / Ministry of Transport, kā to var atrisināt.”

Lielākajā daļā Latvijas piektdienas rītā sniegs un apledojums apgrūtina braukšanu
Piektdienas rītā sniegs un apledojums lielākajā daļā Latvijas teritorijas apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi".
Gazas joslā stājies spēkā 4 dienu ilgs pamiers; pēcāk Izraēla plāno karot vismaz divus mēnešus
Izraēla turpinās intensīvas kaujas Gazas joslā vēl vismaz divus mēnešus pēc "īsā" pamiera beigām, ceturtdien prognozēja Izraēlas aizsardzības ministrs Joavs Galants. Saskaņā ar ceturtdien panākto vienošanās starp Izraēlu un teroristisko grupējumu "Hamā...
Darba nedēļas noslēgumā laikapstākļus nosaka liels ciklons

Novembra pēdējā piektdienā Latvijas lielākajā daļā palaikam gaidāms lietus un sniegs, vietām snigs stipri, prognozē sinoptiķi.

No rīta un vakarā autoceļi daudzviet būs apledojuši, dienā braukšanas apstākļi uzlabosies.

Debesis būs mākoņainas, tikai vietā...



Komentāri