lv
tV7tHiDRaptzNDFTOVaLHaekHEsVdQJDQMvyujfD
2693739

Šodien Rīgā pētīs nākotnes zemkopību (VIDEO)

Šodien Rīgā pētīs nākotnes zemkopību (VIDEO)

ASV jau 20% fermas ir pārgājuši uz “vieedas lauksaimniecības” tehnoloģijām.

Konference "Lauksaimniecība, kas piestāv nākotnei" notiks šo ceturtdien, 23.novembrī Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē no plkst.11.00 līdz 16.30.

Ilgtspējīgas lauksaimniecības tēmai veltītā konference tiek organizēta, lai iepazīstinātu apmeklētājus ar nozares aktualitātēm un zināšanām par mūsdienīgāku, efektīvāku un ilgtspējīgāku saimniekošanu. Tās laikā apmeklētāji varēs gūt zināšanas no vietējiem un ārvalstu lauksaimniecības nozares profesionāļiem. Pasākuma laikā apmeklētāji tiks iepazīstināti ar kādiem izaicinājumiem lauksaimniekiem ir jāsaskaras jau šodien un kādas pārmaiņas lauksaimniecības nozarē sagaidāmas tuvākā un tālākā nākotnē.

Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja apskatīt ekspozīciju "Dziesmusvētku telpa", kas ir veltījums latviešu Dziesmu un Deju svētku tradīcijām.

Konfrences tēmas un dalībnieki:

"Klimata pārmaiņas - mīts vai realitāte. Lauksaimniecības pārmaiņas - politiskās ambīcijas vai nepieciešamība", Dina Popluga (LBTU)

"Finanšu sistēmas "zaļināšanas" ietekme uz lauksaimniecību", Edvards Kušners (Latvijas Banka)

"Ilgtspēja un tās ietekme uz pārtikas sektoru", Enno Ence (Milzu!)

"Pārtikas ražošanas sistēmas neredzamā daļa: veselīgi kultūraugi un kvalitatīva pārtika sākas augsnē", Michal Slota (Polija)

"eAgronom praktiskā pieredze reģeneratīvajā lauksaimniecībā", Piibe Vaher (Igaunija)

"Lauksaimniecība ir nepārtraukta mācīšanās - mana personīgā pieredze lauksaimniecībā līdz šim", Charlie Reynolds (Anglija)

Iedvesmas lekcija par ilgtspējīgāku lauksaimniecību". Robin Saluoks (Igaunija).

Merzļikins atvaira 33 metienus «Blue Jackets» uzvarā, Girgensons divreiz met pa vārtiem «Sabres» zaudējumā
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins trešdien atvairīja 33 pretinieka metienus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa Kolumbusas "Blue Jackets" komanda guva uzvaru.
Ceturtdien turpināsies nokrišņi, vietām iespējams pērkona negaiss

Ceturtdien Latvijā ar pārtraukumiem gaidāmi nokrišņi, pārsvarā līs, bet valsts austrumos lielākā daļa nokrišņu būs sniegs, prognozē sinoptiķi.

Daudzviet gaidāmi intensīvi nokrišņi, pēcpusdienā un vakarā vietām iespējams arī pērkona negaiss un krusa.

Bra...

Šorīt lielākā daļa Latvijas autoceļu sniegoti un apledo
Ceturtdienas, 23.novembra, rītā sniegs un apledojums lielākajā daļā Latvijas teritorijas apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem. Sniegotos ceļa posmus tīra un kaisa ar pretslīdes materiāliem, informēja "Latvijas valsts ce...


Komentāri