lv
7wJy3AZ8RmfEWJkYkgK3pi2d9kl5nn40Sym5uB2t
2684815

Uz Ventspils šosejas sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms

Uz Ventspils šosejas sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms

Uz Ventspils šosejas (A10) no Varkaļiem līdz Griķiem naktī uz trešdienu, 22.novembrī, sāks darboties vidējā ātruma kontroles posms, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi".

Šajā posmā iekārtas kontrolēs vidējo ātrumu, transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanu, tehnisko apskati un autoceļu lietošanas nodevas samaksu.

LVC atgādina, ka uz Ventspils šosejas jau darbojas vidējā ātruma kontroles posms no Gulbju ezera līdz pagriezienam uz Usmu.

Vidējā braukšanas ātruma kontroles sistēma ir automātiska mērīšanas sistēma, kas veic ātruma mērījumu, balstoties uz noteikta ceļa posma nobraukšanai patērēto laiku. Posma sākumā un beigās ir uzstādīts aprīkojums, kas fiksē laikus, kad transporta līdzeklis iebrauc ceļa posmā un izbrauc no tā, un aprēķina vidējo ātrumu, ar kādu šis posms ir šķērsots. Ja sistēmas reģistrētais transportlīdzekļa vidējais ātrums ir lielāks par šajā posmā maksimāli atļauto, tā īpašnieks saņems sodu.

Vidējā braukšanas ātruma kontroles sistēma šogad kopumā tiks ieviesta 16 valsts ceļu posmos.

Skolēnu skaits būs noteicošais kritērijs skolu tīkla veidošanā pašvaldībās

Noteicošais kritērijs skolu tīkla veidošanā būs skolēnu skaits, paredz Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) informatīvais ziņojums "Kompleksi risinājumi augstvērtīgai izglītības nodrošināšanai vispārējā pamata un vidējā izglītībā", kuru otrdien val...

Arī otrās instances tiesā Grevcovu atzīst par vainīgu melošanā CVK

Rīgas apgabaltiesa šodien pasludināja nolēmumu 14.Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas krimināllietā par nepatiesu ziņu sniegšanu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) atstājot negrozītu pirmās instances spriedumu, ar kuru Grevcova atzīta par vainīgu un...

Valdība atbalsta Valsts aizsardzības korporācijas izveidošanu

Valdība otrdien atbalstīja militārās industrijas valsts kapitālsabiedrības SIA "Valsts aizsardzības korporācija" dibināšanu.

Pirms valdības lēmuma ministri sēdes slēgtajā daļā uzklausīja informatīvo ziņojumu par kapitālsabiedrības dibināšanu.

Kapitālsab...



Komentāri