lv
V1Yxdvz16GKVjWSd01P8zBPFvbabMCIxjtedKpyA
2683287

Mediķi nosoda pacienta tuvinieku uzbrukumu ārstei Austrumu slimnīcā

Mediķi nosoda pacienta tuvinieku uzbrukumu ārstei Austrumu slimnīcā

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) nosoda pacienta tuvinieku uzbrukumu ārstei Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS).

LVSADA priekšsēdētājs Valdis Keris uzsvēris, ka atbilstoši Pasaules Veselības organizācijas, Starptautiskās Darba organizācijas un starptautisko arodbiedrību organizāciju pamatnostādnēm jebkāda veida vardarbība pret veselības aprūpes darbiniekiem ir absolūti nepieņemama.

Keris pret šādiem gadījumiem prasa ievērot "nulles toleranci".

Kāda pacienta tuviniece, nepiekrītot ārstu konsīlija lēmumam par pacienta smadzeņu nāvi, nodarījusi miesas bojājumus Austrumu slimnīcas intensīvās terapijas ārstei, kura pati ievietota slimnīcā.

Pacients ārstniecības iestādē tika nogādāts jau pēc ilgstošiem reanimācijas pasākumiem. Viņam tika turpināti ārstniecības pasākumi un pēc tam veikti visi normatīvajā regulējumā noteiktie diagnostiskie izmeklējumi un ārstu konsīliji, tai skaitā smadzeņu nāves protokola uzsākšanai.

Izrādot agresīvu nepiekrišanu šim ārstu konsīlija lēmumam, pacienta tuvinieces dažādos veidos traucējušas intensīvās terapijas klīnikas darbu, bet galarezultātā viena no viņām uzbrukusi ārstei. Mediķei nodarīti miesas bojājumus un noteikta darba nespēja, bet naktī uz pirmdienu ārstei kļuvis sliktāk un viņa nogādāta slimnīcā.

Gadījumi, kad pacienti izrāda agresiju pret slimnīcas ārstniecības un aprūpes personālu vai citiem darbiniekiem, nav retums, bet miesas bojājumu nodarīšana ārstam, kas veic savus darba pienākumus, uzskatāma par ārkārtēju situāciju, atzīst Namniece. Uz slimnīcu izsaukti arī Valsts policijas darbinieki.

Latvijas valdība atcerējās Putinam ziedotos Abreni un pagastus (+VIDEO)

Krievijai faktiski piederošās teritorijas tika iekļautas Latviešu vēsturisko zemju likuma izpildē.

Šodien Ministru kabinets sēdē skatīs kultūras ministres Agneses Loginas ("Progresīvie") virzīto dokumentu - Informatīvo ziņojumu “Par Latviešu vēsturisko ...

LDz ir gatavs kļūt par vienīgo abu sliežu platuma infrastruktūras pārvaldītāju

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz") ir gatavs kļūt par vienīgo abu sliežu platuma infrastruktūras pārvaldītāju Latvijā, attīstot gan tehnisko nodrošinājumu, gan prasmes, intervijā aģentūrai LETA norādīja LDz valdes priekšsēdētājs Rinalds Pļavnieks.

Viņš pap...

Latvijas vīriešu futbola izlase izbraukumā aizvadīs pārbaudes spēli ar Poliju

Latvijas vīriešu futbola izlase šodien Varšavā aizvadīs pārbaudes spēli ar Poliju.

Mačs Varšavā sāksies plkst.21.45 pēc Latvijas laika.

Jau ziņots, ka sestdien Latvijas izlase savā laukumā 2024.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pēdējā spēlē...



Komentāri