lv
9tQtVVBNmdo65CgKkRQjImsHc5eP7qEbvxKOElnO
2682413

«Michelin» prezentēs Latvijas labākos restorānus

«Michelin» prezentēs Latvijas labākos restorānus

Pasaulē populārākais restorānu ceļvedis "Michelin Guide" šodien paziņos Latvijas labākos restorānus, aģentūru LETA informēja "Michelin" pārstāvji.

Pasākumam varēs sekot līdzi digitālā formātā visās ceļveža komunikācijas platformās - tīmekļa vietnē, mobilajās lietotnēs un sociālajos tīklos. Svinīgā ceremonija sāksies plkst.16.

"Michelin" norāda, ka ceļveža inspektori ir veikuši rūpīgu Latvijas gastronomiskā piedāvājuma izpēti un viesojās ne tikai galvaspilsētā Rīgā, bet arī vairākās citās Latvijas vietās. Vērtējot Latvijas restorānus, "Michelin" inspektori apmeklējuši Kurzemes piekrasti, Jūrmalu, Valmieru, Cēsis, Līgatni, Tērveti un daudzas citas vietas.

LETA jau ziņoja, ka Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) noslēgusi 1,27 miljonu eiro vērtu līgumu ar Francijā reģistrēto "Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin" par dalību starptautiskajā gastronomijas ceļvedī "Michelin Guide". Līgums būs spēkā līdz 2025.gada 31.oktobrim.

Iepirkuma gala ziņojumā uzsvērts, ka "Michelin Guide" ir vadošākais un pats zināmākais restorānu ceļvedis pasaulē. Šis ceļvedis tiek uzskatīts par starptautisku atsauci, it īpaši tiem tūristiem, kuri vietas apskata pēc citu vērtējumiem.

Sākotnēji, pērn novembrī LIAA ar "Manufacture Francaise des Pneumatiques Michelin" noslēdza 150 000 eiro vērtu līgumu par gastronomijas potenciāla analīzi Latvijā. Līgums paredzēja, ka Latvijā "Michelin Guide" pēta vairāk nekā 30 restorānu, pēcāk sniedzot atzinumu.

LIAA Tūrisma departamenta direktora vietniece Linda Ziediņa-Ērgle aģentūrai LETA tolaik skaidroja, ka gastronomijas tūrisms un tā nozīme pasaulē pieaug. Arī Latvijā tiek izstrādāti dažādi gardēžu tūrisma maršruti un citi piedāvājumi saistībā ar gastronomiju, tādēļ LIAA saskata potenciālu gastronomijas tūrisma attīstībā.

Ziediņa-Ērgle uzsvēra, ka atbalstu "Michelin" iniciatīvai izteikuši arī nozares pārstāvji, paužot vēlmi iesaistīties aktivitātēs, kuras saistītas ar Latvijas kā gastronomijas tūrisma galamērķa popularizēšanu.

Viņa pauda, ka galvenie ieguvumi no dalības gastronomijas ceļvežos ir, piemēram, valsts un nozares prestiža celšana, plašākas iespējas piesaistīt maksātspējīgus tūristus, patērētāju, viesu izglītošana par augstas kvalitātes izejvielām, ēdienu un servisa kultūru, izglītības līmeņa celšana nozarē nodarbinātajiem.

"Turklāt sadarbība ar gastronomijas ceļvežiem paver plašas valsts mārketinga iespējas, piesaistot jaunas auditorijas uzmanību," komentēja Ziediņa-Ērgle.

Zolitūdes traģēdijas biedrība: Cietušie nekad nepieņems tiesas spriedumu ar vienu vainīgo 54 cilvēku nāvē
Zolitūdes traģēdijā cietušie nekad nepieņems tiesas spriedumu, kurā par traģēdijā 54 cilvēku zaudētajām dzīvībām vainojams viens cilvēks. To Latvijas Radio intervijā sacīja traģēdijā cietušo biedrības "Zolitūde 21.11." vadītāja Regīna Ločmele ("Saskaņa").
Otrdien daudzviet Latvijā uzsnigs

Otrdien daudzviet Latvijā gaidāms neliels sniegs, vietām īslaicīgi snigs stiprāk. Vairāk nokrišņu būs vakarā, prognozē sinoptiķi.

Mākoņi daļēji segs Latvijas debesis. Pūtīs lēns vējš. Maksimālā gaisa temperatūra būs 0..-4 grādi, Kurzemes piekrastē 0..+2...

Rinkēvičs sarunā ar Abasu uzsver nepieciešamību nosodīt «Hamās»

Latvijas prezidents Edgars Rinkēvičs pirmdien Rietumkrastā ticies ar Palestīniešu pašpārvaldes prezidentu Mahmūdu Abāsu un uzsvēris nepieciešamību nosodīt teroristiskās organizācijas "Hamās" teroristus.

Rinkēvičš ar Abasu pārrunājis civiliedzīvotāju upu...



Komentāri