lv
y1dKTWSJN6VfTNXijGPdYOFzcHh3IbhSA1mBXzq5
2666436

Bijušais Rīgas deputāts Pankratovs aizbēga uz KА, peldot pāri upei (+VIDEO)

Bijušais Rīgas deputāts Pankratovs aizbēga uz KА, peldot pāri upei (+VIDEO)

Latvijā viņu netiesās aizmuguriski.

Latvijā par noziedzīgiem nodarījumiem apsūdzētais bijušais Rīgas domes deputāts Ruslans Pankratovs nelikumīgi atstājis Eiropas Savienības teritoriju un atrodas Krievijā. Tajā pašā laikā tiesāšana ar viņa līdzdalību Latvijā tika ātri pārtraukta.

Bijušais Rīgas žurnālists, tagad Maskavā dzīvojošais Aleksejs Stefanovs paziņoja, ka Pankratovs video straumei “Šprotes trimdā” stāstījis par to, kā, tērpies hidrotērpos, viņš pārpeldējis rudenīgo Narvas upi, no Igaunijas uz Krieviju. Šī informācija tika izplatīta Sanktpēterburgā notikušajā “Baltijas tautiešu forumā”, kurā bija pārstāvēti vairāki proputiniski aktīvisti, bijušie Baltijas valstu pilsoņi un iedzīvotāji.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas tiesa 26.septembrī bija plānojusi skatīt Pankratova lietu, taču bijušais domnieks tajā nav piedalījies. Vēlāk Krievijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Marija Zaharova paziņoja, ka Pankratovs ir aizbēdzis uz Krieviju. Bijušā Rīgas domnieka Ruslana Pankratova nozušanas dēļ Rīgas pilsētas tiesa uz nenoteiktu laiku apturējusi krimināllietas izskatīšanu, kurā Pankratovs apsūdzēts par nesaticības izraisīšanu pret ukraiņiem.

Pankratovs 2009.gadā bija ievēlēts Rīgas domē no partiju apvienības "Saskaņas centrs" un pašvaldībā bijis vairākus gadus. 2018.gadā viņš kandidējis 13.Saeimas vēlēšanās "Par alternatīvu" sarakstā, bet 2019.gadā kandidējis Eiropas Parlamenta vēlēšanās Rīcības partijas sarakstā.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka Pankratovs kopā ar Veru Pankratovu darbojas 2006.gadā reģistrētajā biedrībā "Latvijas krievu pasaule". Pirms vairākiem gadiem viņš darbojies biedrībā "Apvienība pret nacismu".

Porziņģis atgriežas ar 14 punktiem «Celtics» uzvarā NBA spēlē
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis piektdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda guva uzvaru. "Celtics" viesos ar rezultātu 108:105  uzvarēja Toronto "Raptors" basketboli...
Premjere valsts svētkos aicina būt drosmīgiem un negrimt ideoloģisku kašķu purvā
Valsts svētkos mēs svinam Latvijas tautas drosmi dibināt savu valsti un cīnīties par to, un šī uzdrīkstēšanās jāliek lietā arī ikdienā, Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienas apsveikumā Latvijas iedzīvotājiem uzsvēra premjerministre Evika Si...
Girgensonam zaudējums NHL spēlē, Balinskis paliek ārpus pieteikuma
Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien vienreiz meta pa vārtiem Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā, kurā viņa pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas. "Sabres" viesos ar rezultātu 2:3 zaudēja Vinipegas "Jets" vi...


Komentāri