lv
asu4BD0h4T7ra5Hhm3hDxuOwMGVHcHTwYjTYL5eN
2657062

Muzejs aicina iepazīties ar jaunākajām zinātnes tehnoloģijām (+VIDEO)

Muzejs aicina iepazīties ar jaunākajām zinātnes tehnoloģijām (+VIDEO)

Tiks stāstīts par neparasto, piemirsto, neapzināto vai vēl tikai topošo krājumu daļu mūsdienu paradigmā.

23. un 24.novembrī Rakstniecības un mūzikas muzejs (turpmāk - RMM) rīko gadskārtējo zinātnisko konferenci. Šogad muzejs aizsāk jaunu konferenču un rakstu krājumu sēriju "Akti. Fakti. Artefakti", kurā runāt par aktualitātēm muzeoloģijas jomā Latvijā, kā arī iepazīt dažādu Latvijas muzeju krājumu.

Konferences nosaukumā ietvertie jēdzieni ir cieši saistīti ar muzeoloģiju, pētniecību un darbu muzejā. Akts - noteiktā formā sastādīts dokuments; fakts - fiksēta informācija par kādu pazīmi, parādību, notikumu u.c.; artefakts - cilvēka izgatavots vai veidots priekšmets, piemēram, darbarīks vai mākslas priekšmets muzeoloģijā.

RMM ikgadējā konference aktualizē muzeja krājuma pētniecisko potenciālu ne tikai RMM, bet arī citos Latvijas muzejos un atmiņu institūcijās.

Konferencē (sk. konferences programmu) uzmanība tiks pievērsta mazāk apzināto muzeju kolekciju un priekšmetu, kā arī aktuālā digitālā krājuma potenciāla atklāšanai kopā ar jaunākajām muzeoloģijas teorijām un praksēm. Tiks stāstīts par neparasto, piemirsto, neapzināto vai vēl tikai topošo muzeju krājumu daļu mūsdienu paradigmā.

Konference notiks RMM kultūrtelpā "Tintnīca", bet tās tiešraidi varēs vērot muzeja mājaslapā rmm.lv, kā arī RMM lapā sociālā tīmekļa vietnēs Facebook un Youtube, kur būs iespējams uzdot jautājumus referentiem un iesaistīties diskusijās.

Ārpolitikas eksperti: ASV un Ķīna vēlas pārtraukt attiecību «brīvo kritienu»
ASV prezidents Džo Baidens un Ķīnas līderis Sji Dzjiņpins šonedēļ tiekas Sanfrancisko. Savstarpēji pārrunājamo jautājumu lielvalstīm varētu būt diezgan daudz, tostarp ekonomisko. Ķīnai ir svarīgi, lai netiktu ierobežota tās tehnoloģiju attīstība no ASV...
SAB pirmo reizi publiski aicina pieteikties darbā potenciālos izlūkus

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) pirmo reizi publiski aicinājis pieteikties darbā potenciālos izlūkošanas un pretizlūkošanas speciālistus.

Līdz šim SAB, ņemot vērā dienesta specifiku, jaunu darbinieku piesaistīšanā pats uzrunāja potenciālos kandidāt...

Paaugstināts cukura līmenis:  ko darīt, iesaka speciālisti (+VIDEO)

Ja jums ir diabēts, ārsts var ieteikt katru dienu lietot aspirīnu nelielās devās.

Speciālisti atgādina - diabēta ārstēšana prasa disciplīnu un skaidru plānu, taču tas ir to vērts. Rūpīga diabēta kontrole var samazināt nopietnu - pat dzīvībai bīstamu - k...



Komentāri