lv
R7cn7hnd3UPXodi5nVgizheLqEQyOoWfA69h8FE4
2653403

Nomiris kādreizējais Latvijas Tautas Frontes priekšsēdētājs Jānis Škapars

Nomiris kādreizējais Latvijas Tautas Frontes priekšsēdētājs Jānis Škapars

Trešdien 95 gadu vecumā nomiris kādreizējais Latvijas Tautas Frontes (LTF) Domes valdes loceklis un priekšsēdētājs Jānis Škapars, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Škapars Atmodas laikā kā viens no LTF līderiem deva lielu ieguldījumu ceļā uz Latvijas neatkarības atjaunošanu, informējusi "4.maija Deklarācijas kluba" prezidente Velta Čebotarenoka.

Škapars 1953.gadā absolvēja Tukuma vidusskolu, savukārt 1953.gadā - Latvijas Valsts universitātes Juridisko fakultāti, bet no 1953. līdz 1969.gadam viņš darbojās Latvijas komjaunatnes organizāciju vadības struktūrās.

Škapars bija viens no Augstākās Padomes deputātiem, kas 1990.gada 4.maijā nobalsoja par Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanu. Padomju režīma laikā viņš ilgus gadus bijis laikraksta "Literatūra un Māksla" redaktors.

1988.gadā viņš vadīja darba grupu, kas izstrādāja LTF pirmo programmu. 1990.gadā Škaparu ievēlēja par Latvijas Republikas Augstākās Padomes (LR AP) deputātu, viņš vadīja Tautas pašvaldības un sabiedrisko lietu komisiju un bija LR AP Prezidija loceklis. Vēlāk arī 7. un 8.Saeimas deputāts.

Škapars ir apbalvots ar IV un III šķiras Triju Zvaigžņu ordeņiem, bet 1980.gadā bija ieguvis titulu Latvijas PSR Nopelniem bagātais mākslas darbinieks.

Valsts svētku pasākumu laikā Rīgā noteikti satiksmes ierobežojumi

Valsts svētku pasākumu laikā Rīgā noteikta virkne satiksmes ierobežojumu, informēja pašvaldībā.

Sestdien, 18.novembrī, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienu, Rīgā norisināsies vairāki svētku pasākumi, kuru laikā tiks ieviesti būtiski...

Tūristu pavadīto nakšu skaits Latvijā deviņos mēnešos pieaudzis par 14,8%

Latvijas viesnīcās un citās tūristu mītnēs šogad deviņos mēnešos viesu pavadīto nakšu skaits palielinājies par 14,8% salīdzinājumā ar 2022.gada attiecīgo periodu, veidojot 3,504 miljonus, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Tostarp ārvalstu vi...

Eiropas Komisija šogad Latvijas ekonomikai prognozē 0,2% lejupslīdi

Eiropas Komisija (EK) šogad Latvijas ekonomikai prognozē 0,2% kritumu. Tā ir sliktāka prognoze par EK maijā paredzēto, kad tika sagaidīts Latvijas iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugums 2023.gadā par 1,4%.

Vienlaikus trešdien publiskotajās prognozēs EK s...



Komentāri