lv
AoaVXMJiNlyfILVpMruffYqjEICXnJm9sh311D7C
2650848

Izpirkuma maksa par Grētu Tūnbergu: Latvija iemaksās 100 000 eiro ANO (+VIDEO)

Izpirkuma maksa par Grētu Tūnbergu: Latvija iemaksās 100 000 eiro ANO (+VIDEO)

Tādā veidā mūsu valsts palīdz novērst klimata pārmaiņu sekas.

Lai nodrošinātu Latvijas dalību Apvienoto nāciju organizācijas Centrālā ārkārtējās reaģēšanas fonda (CERF fonda) darbībā un iemaksas veikšanu CERF fonda Klimata kontā, Latvija plāno veikt brīvprātīgu vienreizēju iemaksu 2023. gadā 100 000 euro apmērā Klimata un enerģētikas ministrijas pieejamā budžeta ietvaros. Par to Latvijas valdības sēdē paziņoja klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (ZZS).

Klimata pārmaiņas ir globāls izaicinājums un to var atrisināt tikai starptautiskā līmenī, klimata finansējums ir viens no trim starptautiskās klimata dienas kārtības pīlāriem.
Līdz ar iesaistīšanos CERF fonda darbībā un iemaksas veikšanu tiks risināti vairāki globālo klimata pārmaiņu jautājumi un Latvijas starptautisko saistību izpilde, tai skaitā:

-tiks palielināta paredzamās darbības pirms nenovēršamām katastrofām, lai mazinātu ietekmi;

-tiks nodrošināta pastiprināta reaģēšana uz ārkārtas situācijām, kas saistītas ar klimata pārmaiņām;

-klimata pārmaiņu radītas dabas katastrofas tādas, kā plūdi, sausums, vētras u.c. visvairāk skar mazāk attīstītās valstis un vismazāk aizsargātākās iedzīvotāju grupas, kas ir vismazāk ietekmējušas šobrīd novērotās klimata pārmaiņas.

CERF fonds ir pasaulē lielākais fonds, kas reaģē uz humānās palīdzības vajadzībām visā pasaulē. Kopš 2006. gada ceturtā daļa CERF līdzekļu katru gadu tiek novirzīti humanitārai palīdzībai vairāk nekā 2,1 miljardu ASV dolāru, kas ir saistīta ar klimata pārmaiņu radītām sekām un ir palīdzējuši vairāk kā 462 miljoniem cilvēku 86 pasaules valstīs, ziņoja vietne mk.gov.lv.

Krišs Ziverts

Ministrs neizslēdz nelegālās migrācijas spiediena palielināšanos no Krievijas

Ņemot vērā pēdējās dienās Somijā novēroto nelegālo imigrantu skaita pieaugumu no Krievijas puses, līdzīgu scenāriju nevar izslēgt arī Latvijā, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pieļāva Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (JV).

Viņš atzi...

Reirs: Banku tiestiesāšanās ar valsti būtu uzbrukums katram kredīta ņēmējam

Komercbanku tiesāšanās ar valsti, apstrīdot iecerēto kredītņēmēju aizsardzības plānu, būtu vēl viens netiešs uzbrukums katram kredīta ņēmējam, intervijā Latvijas Radio sacīja Saeimas deputāts, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Jānis...

Sākas trīs mēnešu atskaite Krievijā reģistrēto auto pārreģistrācijai Latvijā

Šodien stājas Saeima pieņemtie grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas nosaka, ka Krievijā reģistrēto transportlīdzekļu īpašniekam būs jāreģistrē transportlīdzeklis Latvijā vai jāizved tas no Latvijas ne vēlāk kā līdz nākamā gada 14.februārim.

Ar grozījumi...



Komentāri