lv
XxXgAkc8c6Likt8yx0fkvZc3kJ2QETETxbGlNJ6Q
264610

Rīgas vēl turpinās brauktuvju un ietvju attīrīšanas darbi

Rīgas vēl turpinās brauktuvju un ietvju attīrīšanas darbi

Rīgā brauktuvju un ietvju stāvoklis pēc šonakt uzkritušās pirmās sniega segas kopumā ir labs, taču tīrīšanas darbi vēl turpinās, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.

Jau ziņots, Rīgā sniega sega pārsvarā nav biezāka par vienu centimetru.

Brauktuvju stāvoklis pilsētā esot labs, tostarp pirmās un otrās kategorijas ielas jau ir notīrītas un nokaisītas, bet trešās kategorijas ielas tiek apsekotas.

Ietvju tīrīšanas darbi Rīgā sākti uzreiz pēc snigšanas, ap plkst.4 naktī, pa iepriekš izstrādātiem maršrutiem.

Jau ziņots, ka šogad pirmo reizi Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsargjoslā ielām piegulošo ietvju kopšanu mehanizēti ar traktortehniku nodrošina pašvaldība.

Savukārt ārpus vēsturiskā centra īpašniekiem jāturpina ietvju kopšana tāpat kā iepriekš. Pēc snigšanas jānodrošina ietvju attīrīšana no sniega līdz plkst. 8. Ilgstošas snigšanas laikā tīrīšana jāveic pēc nepieciešamības, lai nodrošinātu gājējiem ērtu un drošu pārvietošanos. No sniega jāattīra 50% no ietves platuma, bet ne mazāk kā 1,5 metri. Ietvju kaisīšanai drīkst izmantot smilts un sāls maisījumu, kurā sāls koncentrācija nav lielāka par 20%.

Iedzīvotāji bijuši gana apzinīgi un lielākoties notīrījuši ietves pie saviem īpašumiem.

Šorīt tīrīšanu sekmējis arī vējš, kas sniegu bija sapūtis vietām vairāk, vietām mazāk. Vienlaikus pašvaldībā atzina, ka ļoti būtisks darbu traucējošs šķērslis ir uz ietvēm izvietotie un nomestie skrejriteņi.

"Tīrīšanas darbi turpinās, bet, ņemot vērā sniega kārtas biezumu, atlicis pārsvarā ir roku darbs," atzina pašvaldības pārstāvis.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība ietvju kopšanai pilsētas centrā ziemā rezervējusi 650 000 eiro. Šim gadam līdz 31.decembrim budžetā paredzēti 150 000 eiro, bet nākamajam gadam - 500 000 eiro.

Rīgas vēsturiskā centra ietves tiks tīrītas centralizēti. Aptuveni trešo daļu tīrīs Rīgas teritorijas labiekārtošanas pārvalde, bet pārējo - SIA "Clean R" un SIA "Hagberg".

Ielu braucamo daļu tīrīšanu arī šogad nodrošina pilnsabiedrības "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs", kurās apvienojušies vairāki uzņēmumi, tostarp SIA "Roadeks", SIA "Rīgas tilti", SIA "Pilsētas eko serviss" un AS "Ceļu pārvalde".

Par neattīrītām ielu brauktuvēm un ietvēm var ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600, lapā "riga.lv" vai pa e-pastu.

ASV apšaudē geju naktsklubā pieci nogalinātie
Apšaudē vienā no Kolorādospringsas geju naktsklubiem nogalināti pieci cilvēki, bet 18 guvuši ievainojumus, svētdien ziņo Kolorādo pavalsts policija.
Reģionu peldbaseini energocenu krīzē mēģina noturēties virs ūdens
Gandrīz katrā lielā Latvijas pilsētā ir peldbaseins, kas ir būtiska sporta infrastruktūra gan iedzīvotājiem, gan bērnu peldētprasmes attīstīšanai. Kovida krīzi pārcietušie peldbaseini tagad sastapušies ar ievērojamu energoresursu sadārdzinājumu. Tagad ...
Pilota Cipuļa bobsleja četrinieks vēlreiz pakāpjas uz sudraba pakāpiena Eiropas kausa posmā
Emīla Cipuļa pilotētais bobsleja četrinieks svētdien Lilehammeres trasē Norvēģijā atkārtoti izcīnīja 2. vietu Eiropas kausa posma sacensībās, liecina rīkotāju informācija.


Komentāri