lv
ynECrxvqawAfNHc9NG6datS9X4YRY27qqeusCpWc
2645235

Dzintars skeptisks par iniciatīvu vākt parakstus Saeimas atlaišanas referendumam

Dzintars skeptisks par iniciatīvu vākt parakstus Saeimas atlaišanas referendumam

Iespēja, ka referendumā izdosies savākt pietiekami daudz parakstu, lai reāli varētu atlaist 14.Saeimu, ir ļoti, ļoti mazticama, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" vērtēja Nacionālās apvienības (NA) līderis Raivis Dzintars.

Viņa skatījumā minētā parakstu vākšana Saeimas atlaišanas referenduma ierosināšanai vairāk izskatās pēc Aināra Šlesera pārstāvētās partijas "Latvija pirmajā vietā" (LPV) reklāmas instrumenta pirms gaidāmajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām.

Vienlaikus Dzintars pieļauj, ka NA vēlētājiem var būt dažādi viedokļi šajā jautājumā, tostarp, vai tas ir instruments, kā reāli uzlabot situāciju, un "vai ir pamats uzskatīt, ka nākamais parlaments tiktu ievēlēts kvalitatīvi citādāks".

"Mēs [NA] tomēr esam ieinteresētā puse, runa ir arī par mūsu mandātiem, līdz ar to mēs pilnībā respektēsim iedzīvotāju gribu," parakstu vākšanu referendumam par 14.Saeimas atlaišanu komentēja Dzintars.

Turpretim jautājumā par partnerības institūta ieviešanu politiķis pauda atšķirīgu viedokli, aicinot atbalstīt minēto referendumu, lai nepieļautu Saeimas pieņemtos likuma grozījumus. Viņaprāt, parlamenta vairākums, pieņemot šīs likuma izmaiņas, ir rīkojies pretēji sabiedriskajai domai.

"Ja šādu precedentu mēs pieļausim, tad sekos nākamais un nākamais solis, un tas ir tas, kāpēc būtu nepieciešams referendums," skaidroja NA līderis.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā tika iniciētas divas parakstu vākšanas - par Saeimas atlaišanas referendumu un par partnerības institūta referendumu. Atšķirsies gan parakstu vākšanas termiņš, gan parakstīšanās veids.

Parakstu vākšanu par 14.Saeimas atlaišanas referendumu rosinājušas partijas LPV, "Stabilitātei", "Tautas varas spēks", "Suverēnā vara", "Tautas kalpi Latvijai", "Apvienība Jaunlatvieši" un partiju apvienības "Pamats-LV" un "Jaunā saskaņa".

Savukārt pēc tam, kad Saeimas vairākums pieņēma tieslietu ministres Ineses Lībiņas-Egneres (JV) virzīto likumprojektu pakotni, ar kuru Latvijā no 2024.gada vidus paredzēts ieviest jaunu tiesību institūtu - partnerību, šī jautājuma nodošanu referendumam rosināja 34 "Apvienotā saraksta", LPV un NA deputāti.

Jaunā ministre grib atņemt domes sēdes neapmeklējošu deputātu mandātus

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) rosinās likuma grozījumus, lai automātiski tiktu anulētas to pašvaldības domes deputātu pilnvaras, kuri bez attaisnojuma neapmeklē trīs domes sēdes pēc kārtas, intervijā Latvijas Ra...

Porziņģim 21 punkts «Celtics» uzvarā pār bijušo komandu «Knicks» NBA spēlē
Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis pirmdien guva 21 punktu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" komanda guva uzvaru. "Celtics" savā laukumā ar rezultātu 114:98 uzvarēja Porziņģa pirmo komandu NBA...
Latvijas iedzīvotāji tiešsaistē saņems konsultācijas par darbu Rietumos (+VIDEO)


Pirms dodaties uz ārzemēm, jums jāzina visas detaļas.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla EURES darba mobilitātes konsultanti sadarbībā ar citu Eiropas valstu kolēģiem šogad veido tiešsaistes raidījumu ciklu &ldqu...



Komentāri