lv
MvKbaGyPJ8Zh1TEvHga8uX26IFA5scjb6pF1mtbw
2642153

SEPLP nolemj LTV valdi atstāt viena cilvēka sastāvā

SEPLP nolemj LTV valdi atstāt viena cilvēka sastāvā

VSIA "Latvijas Televīzija" (LTV) valdē pagaidām būs tikai viens valdes loceklis, grozot LTV statūtus, nolēmusi Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP).

Patlaban kā vienīgais LTV valdes loceklis uzņēmumu turpinās vadīt valdes priekšsēdētājs Ivars Priede, kuram ir uzdots veikt izmaiņas LTV iekšējā darba organizācijā, lai uzņēmuma darbība netiktu būtiski ietekmēta, skaidro SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Vienlaikus SEPLP gan turpina izvērtēt iespējas iecelt LTV valdē vienu vai divus pagaidu valdes locekļus, ņemot vērā, ka 2024.gadā vadības komandai gaidāms aktīvs darbs saistībā ar vienota sabiedriskā medija izveidošanu.

SEPLP šādu lēmumu pieņēmusi, lai nodrošinātu uzņēmuma darbības nepārtrauktību, jo no saviem amatiem atkāpušies divi valdes locekļi, bet vienlaikus, atbilstoši SEPLP plāniem, 2025.gada janvārī būtu jāsāk viena sabiedriskā medija uzņēmuma darbs.

Padome uzskata, ka šobrīd nebūtu lietderīgi organizēt jaunu konkursu uz LTV valdes locekļu amatiem.

Valdes loceklis programmu un pakalpojumu attīstības jautājumos Kaspars Odiņš ir atkāpies no LTV valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas no 2023.gada 22.oktobra, bet valdes locekle finanšu pārvaldības jautājumos Elīza Bērziņa ir atkāpusies no LTV valdes locekļa amata pienākumu pildīšanas no 2023.gada 14.novembra.

Tāpat ziņots, ka Saeima oktobrī konceptuāli atbalstīja grozījumus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likumā, kas paredz sabiedrisko mediju - Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio - apvienošanu no 2025.gada.

TIEŠRAIDE: Latvijas Radio 1. studijā skan koncertprogramma lībiešu valodā «Seļļizt nemē mēg»
13. novembrī pulksten 18.00 Latvijas Radio 3 – "Klasika" pirmo reizi piedāvās vēl nebijušu programmu lībiešu valodā "Seļļizt nemē mēg / Tādi kā mēs". Tā ir četru profesionālu lībiešu dzejnieku – Baibas Dambergas, Valta Ernštreita, Ķempju Kārļa (Karl Pa...
Ministru kabinetā izveido komiteju valdības deklarācijas izpildes uzraudzīšanai

Lai koordinētu un pārraudzītu Evikas Siliņas (JV) vadītā Ministru kabineta (MK) deklarācijas izpildi un mērķu sasniegšanu, kā arī noteiktu politikas virzienus citām MK tematiskajām komitejām, izveidota MK Stratēģiskās vadības tematiskā komiteja.

Komitej...

«Mani kaitina bara domāšana.» Saruna ar aktrisi Lidiju Pupuri
"Es ļoti gaidu no jaunās paaudzes, ka tā aizrausies tieši ar latvisko. Tas jau nenozīmē izvairīties no pasaules," saka aktrise Lidija Pupure, kura arvien lepojas ar savu māsasdēlu Konstantīnu Pupuru un viņa gājienu ar Latvijas karogu cauri padomju Rīga...


Komentāri