lv
WwyJli2o4ADZGhYHkcfyhWbTcRXsozuSFD88opfW
2641116

Jelgavas zemessargi aicina tikties ar savu bataljonu (+VIDEO)

Jelgavas zemessargi aicina tikties ar savu bataljonu (+VIDEO)

"Šodien mūsu uzdevums visiem kopā ir būt gataviem šo izcīnīto brīvību nosargāt", - pauž pulkvežleitnants Mārtiņš Bučs.

Gaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienu, Zemessardzes 4. Kurzemes brigādes 52. kaujas atbalsta bataljonā Dambja ielā 22 trešdien, 15. novembrī, notiks interešu diena. Tās laikā būs iespēja iepazīt Zemessardzes ikdienu, apskatīt ekipējumu un kaujas transportu.

Interešu diena bataljonā tiek organizēta jau vairākus gadus, tādējādi veicinot patriotisko audzināšanu. Un arī šogad 15. novembrī no pulksten 9 līdz 15 pie Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona iedzīvotājiem būs iespēja iepazīt Zemessardzes ikdienu, apskatīt ekipējumu un kaujas transportu. “Ik gadu pirms valsts svētkiem no bērnudārziem un skolām saņemam jautājumu, vai varēs nākt ciemos uz bataljonu. Ņemot vērā pastiprināto interesi, lēmām, ka arī šogad ir jāorganizē interešu diena. Īpaši tajā gaidīti bērndārznieki un skolēni. Katrai ekskursantu grupai tiek piedāvāts konkrēts laiks, un šobrīd vēl ir brīvi laiki ekskursijām,” stāsta Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona dižkareive Laila Dauģele.

Valsts svētkos bataljona komandieris pulkvežleitnants Mārtiņš Bučs novēl: “Bataljona zemessargi, šajās dienās mēs atzīmējam Latvijas brīvības cīnītāju piemiņas dienu, kas cīnījās par mūsu Tēvu zemes brīvību. Toreiz viņu sirdīs bija, tāpat kā jūsu sirdīs šodien ir viena kvēla doma - brīva Latvija. Šodien mūsu uzdevums visiem kopā ir būt gataviem šo izcīnīto brīvību nosargāt. Lai jums zemessargi un visai mūsu tautai šis gribasspēks nekad neizsīkst!”.

Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona pamatuzdevums ir uzturēt un pilnveidot apakšvienību kaujas spējas savā atbildības teritorijā, lai nodrošinātu Latvijas teritorijas kontroli un aizsardzību, un sniegtu atbalstu valsts un pašvaldības institūcijām.

Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona uzdevumi noteikti saskaņa ar Zemessardzes likumu

-sagatavot Latvijas Valsts pilsoņus dienestam Zemessardzē un apmācīt Zemessardzes personālsastāvu;

-pildīt valsts aizsardzības uzdevumus;

-piedalīties uzņēmējvalsts atbalsta sniegšanā;

-piedalīties avārijas, ugunsdzēsības un glābšanas darbos un ārkārtējo situāciju izraisījušo notikumu seku likvidēšanas pasākumos;

-nodrošināt Nacionālo bruņoto komandiera noteikto objekta apsardzi;

-sniegt atbalstu valsts un pašvaldības institūcijām likumpārkāpumu novēršanā, sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanā.

Ventspilī izbūvēs zaļā ūdeņraža rūpnīcu

Ventspils brīvostas pārvalde parakstījusi līgumu ar SIA "PurpleGreen Energy C", lai sāktu izpētes darbus zaļā ūdeņraža rūpnīcas būvniecībai Ventspilī.

Brīvostas pārstāvji norāda, ka līgums noslēgts ar uzņēmumu "PurpleGreen Energy C" par apbūves tiesības...

Skultes terminālis «ļoti neietekmē situāciju», pauž KEM (+VIDEO)

Valsts netiecas veidot stratēģisku infrastruktūru, bet ir gatava palīdzēt privātajiem investoriem.

Latvijas klimata un enerģētikas ministrs Kaspars Melnis (Zaļo un zemnieku savienība) paziņoja sava darba pamatnostādnes.

"Prioritāri noteikti ir elektroen...

Bļugera debijā «Canucks» tiek pie uzvaras pār «Canadiens» (VIDEO)

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers svētdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā debitēja Vankūveras "Canucks", kas izcīnīja sesto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs.

"Canucks" izbraukumā ar rezultātu 5:2 (0:0, 3:0, 2:2) pārspēja Monreālas "Canadiens".

Bļuger...



Komentāri