lv
IMHZ8PxU91oeQGwIlw9toLXl5x14BWa9mM67Tk58
2639870

Amerikas valdības pārstāvis: «Latvijas drošību pilnībā aizstāv ASV» (+VIDEO)

Amerikas valdības pārstāvis: «Latvijas drošību pilnībā aizstāv ASV» (+VIDEO)

Vašingtona redz mūsu valsti kā sabiedroto un palīgu Ukrainas atjaunošanā.

ASV Tirdzniecības sekretāra vietnieks globālo tirgu jautājumos, ģenerāldirektors ārzemju tirdzniecības dienesta globālo tirgu nodaļā Aruns Venkatamarans vizītes laikā Rīgā sacīja:

"Mēs vēlamies sadarboties ar Ukrainu un tādiem partneriem kā Latvija gan reģionā, gan pasaulē, lai palīdzētu Ukrainai atgūties un atjaunoties no Krievijas paveiktajiem postījumiem. Mēs ceram, ka prioritātes izvirzīs Ukraina".

"Es nepiekrītu, ka amerikāņi izjūt nedrošības sajūtu attiecībā uz Latviju vai citiem tirgiem", - tā Aruns Venkatamarans.

"Gluži pretēji. ASV uzņēmumi zina, to ir apstiprinājis arī ASV prezidents Baidens, ka ASV atbalstītu Latviju un visus NATO sabiedrotos atbilstoši NATO līguma 5.pantam. Mūsu uzņēmēji zina, ka reģiona partnerus, mūsu NATO sabiedrotos pilnībā aizsargā ASV.

Nav bažu par valstu tuvumu vai attālumu no kādas konkrētas valsts. Lēmumus investēt nosaka dažādi faktori. Kā jebkurā citā tirgū, lēmumus par labu investīcijām nosaka politika un iespējas ekonomikā. Investīcijas pieaug un samazinās visā pasaulē. Ir virkne ekonomisko un ģeopolitisko apstākļu, kas nosaka uzņēmumu vēlmi investēt.

Tāpēc es nesteigtos izdarīt secinājumus, pamatojoties uz globāliem faktoriem. Vēlos tikai uzsvērt, ka jautājums par investīcijām, tirgus drošību Latvijā nav aktuāls, jo Latvijas drošību pilnībā aizstāv ASV kopā ar visiem NATO sabiedrotajiem".

Pirmdien daudzviet gaidāms ilgstošs lietus

Pirmdien daudzviet Latvijā, tai skaitā galvaspilsētā, gaidāms ilgstošs lietus, prognozē sinoptiķi.

Latgalē un Vidzemē arī snigs slapjš sniegs, no rīta vietām gaidāms apledojums uz autoceļiem.

Debesis būs pārsvarā apmākušās. Pūtīs lēns līdz mērens rietum...

Raidījums: Dibinās valsts uzņēmumu munīcijas ražošanai

Dibinās valsts uzņēmumu munīcijas ražošanai kopā ar starptautiskiem partneriem, svētdienas vakarā vēsta raidījums LTV raidījums "de facto".

"de facto" noskaidrojis, ka tuvāko divu nedēļu laikā izskatīšanai valdībā varētu nonākt jautājums par valsts uzņē...

Latgalē un Vidzemē apledo autoceļi
Vietām Latgalē un Vidzemē šorīt veidojas apledojums, apgrūtinot braukšanu pa valsts galvenajiem  autoceļiem. Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem, informēja "Latvijas Valsts ceļi".


Komentāri