lv
LGkg4CpCLbusqz5XmBVKdHCTvFNOcvNBoOJUlscG
2629995

Kalniete: ES palīdzēs Ukrainai kļūt arī par NATO dalībvalsti (+VIDEO)

Kalniete: ES palīdzēs Ukrainai kļūt arī par NATO dalībvalsti (+VIDEO)

Eiropas Parlamenta deputāte atbalsta cīņas pret Krieviju turpināšanu, daudzi sociālā tīkla lietotāji šaubās.

Eiropas Komisijas rekomendācija ES Padomei sākt iestāšanās sarunas ar Ukrainu ir vēsturisks un taisnīgs lēmums, kas Eiropas Savienības valstu vadītājiem bez kavēšanās ir jāpieņem tuvākajā sanāksmē decembrī, uzskata Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete. Viņas ieskatā, šis ir pirmais solis, kas ar laiku palīdzēs Ukrainai kļūt arī par NATO dalībvalsti.

Sandra Kalniete, Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas (ETP) grupa: "Es apsveicu ukraiņu tautu ar šo sasniegumu! Eiropas Komisijas paziņojums šodien ir svarīgs politiskais vēstījums Krievijai - Ukraina uz visiem laikiem ir prom no tās ietekmes! Ukrainas ceļš uz pilntiesīgu ES dalībvalsti ir neatgriezenisks, tās progress, ieviešot reformas, ir ievērojams."

Deputāte vienlaikus atzīst, ka Rietumvalstīm ir jāuzņemas atbildība par arvien nepietiekamu atbalstu Ukrainas bruņotajiem spēkiem karā pret agresoru. "Vairāk nekā 20 mēnešus kopš Krievijas iebrukuma Ukrainas bruņotie spēki nav nodrošināti ar visu, kas tiem nepieciešams, lai atgūtu okupētās teritorijas un atbrīvotu simtiem tūkstošu ukraiņu no okupācijas jūga. Šādos apstākļos apņēmība ne tikai pretoties agresoram, bet arī veidot jaunu, demokrātisku, izturīgu ukraiņu tautu, ir vēl vairāk apbrīnojama," norāda deputāte.

Tikmēr sociālajā tīklā X (iepriekš Twitter) daudzi lietotāji šaubās, vai Latvijas pilsoņu dalība Ukrainas karā ir pamatota. Tā viņi komentēja izskanējušo informāciju par karā bojāgājušā un Krievijas drona nogalinātā bijušā štāba bataljona karavīra Vitālija Smirnova bērēm.

GEN OSIP: "Mums, Latvijai, tur nav jābūt! Ka arī nekur, kur karo! Āmen!"

Mr.T.: "Diemžēl, tā būs ar katram svešā karā bez nekādai slavai..."

Lightofthedawnbeyondclouds: "Šis vīrs krita bezjēdzīgi. Mūsu ienaidnieks nav Krievija, mūsu ienaidnieks ir mūsu izdzimteniskie politiķi, kuri metrapoles vārdā nodarbojas ar LV iedzīvotāju genocīdu, atklātu, intensīvu un apzinātu. Nepareizā cīņā tu atdevi savu dzīvību".

Nedēļas karikatūra: Lāčplēša diena
11. novembrī Latvijā svin Lāčplēša dienu, godinot Latvijas Brīvības cīņu dalībniekus, latviešu karavīrus un patriotus. 1919. gada 11. novembrī Latvijas armija izcīnīja spožāko un asiņaināko uzvaru savā vēsturē, atbrīvojot Pārdaugavu un padzenot Pāvela ...
Balinskis gūst NHL karjerā pirmos vārtus; uzvara arī Girgensonam
Latvijas aizsargs Uvis Balinskis piektdien guva savus pirmos vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Floridas "Panthers" komanda guva uzvaru. "Panthers" savā laukumā ar rezultātu 5:2 uzvarēja Karolīnas "Hurricanes" komandu, tie...
TIEŠRAIDES un VIDEO: Latvijā Lāčplēša dienā godina brīvības cīnītājus
11. novembrī Latvijā atzīmē Lāčplēša dienu – dienu, kad neatkarīgās un jaunās Latvijas armijas karavīri 1919. gadā padzina no Pārdaugavas Bermonta-Avalova karaspēku. Ik gadu, pieminot šo zīmīgo Latvijas vēstures notikumu, tieši 11. novembrī, Lāčplēša d...


Komentāri