lv
GCf11ZXl9Htks6XhYu83VVukXhMbYkclbrHgXlU4
2625390

Interese par iestāšanos Zemessardzē sarukusi

Interese par iestāšanos Zemessardzē sarukusi

Interese par iestāšanos Zemessardzē šogad, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir sarukusi, tomēr interesentiem aizvien ir jāgaida rindā uz pieteikumu izvērtēšanu, intervijā Latvijas Radio pavēstīja Zemessardzes komandieris Kaspars Pudāns.

Viņš stāstīja, ka šogad līdz šim saņemts vairāk nekā 1000 pieteikumu par vēlmi iestāties Zemessardzē, bet pērn, kad Krievija iebruka Ukrainā, pieteikumu bija ap 5000. Visi gribētāji gan Zemessardzē netiek, jo daudzi tiek atsijāti atlases procesā.

Kandidāti uz Zemessardzi esot visdažādāko profesiju pārstāvji, pārsvarā 30-40 gadus veci. Pēdējā laikā novērota tendence, ka Zemessardzei aktīvi piesakās arī cilvēki no galvaspilsētas, lai gan iepriekš rīdzinieki bija kūtrāki, stāstīja Pudāns.

Runājot par resursu pieejamību, komandieris sacīja, ka Zemessardzei visvairāk trūkst laika, lai visus apmācītu. Viņš uzsvēra, ka šajā ziņā dienests cenšas būt maksimāli elastīgs.

Jautāts, vai nesen ieviestais Valsts aizsardzības dienests (VAD) Zemessardzei "neatņem" cilvēkus, Pudāns atbildēja noraidoši, uzsverot, ka drīzāk ir tieši pretēji. "No šāda aspekta tas nav konkurents, to es varbūt redzu tieši kā papildinājumu," sacīja Zemessardzes komandieris, skaidrojot, ka VAD dod iespēju jauniešiem izmēģināt, kas ir militārais dienests, un, ja cilvēks nevēlēsies turpināt karjeru profesionālajā dienestā, tad, ļoti iespējams, ka pēc VAD tas iestāsies Zemessardzē.

Baleta izrāde veltīta latviešu baleta zvaigznei Janīnai Pankratei (+VIDEO)

Teicamā aktiera meistarība apvienojumā ar labu tehniku un dzirkstošu temperamentu bija noteicošais, kas padarīja neaizmirstamu ikvienu lomu.

Janīna Pankrate (1924-1997) bija viena no vadošām baleta solistēm Latvijas Nacionālā operas un baleta teātrī, k...

Sprūds: Austrumu robeža sagādā zināmus izaicinājumus

Austrumu robeža sagādā zināmus izaicinājumus, intervijā LTV raidījumam "Rīta panorāma" teica aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

"Mūsu austrumu robeža - šeit ir zināmi izaicinājumi. Ir jāstiprina ārējā robeža. Arī NBS ar manu pavēli ir gatavi iesai...

Rektore: Budžeta vietām būtu jāseko darba tirgū pieprasītām profesijām

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) lēmums piesaistīt augstākās izglītības iestāžu finansējumu to absolventu skaitam un viņu nodarbinātības līmenim ir signāls ne tikai augstskolām vētīt un uzlabot savas programmas, bet arī sabiedrībai, ka valstij ...



Komentāri