lv
ZAbFkeXGac2DBInCcNO3utSdamJIY3HMOZ7TrOeU
2619548

Pujāts: Iedzīvotāji gana aktīvi ziņo par aizdomīgām personām pierobežā

Pujāts: Iedzīvotāji gana aktīvi ziņo par aizdomīgām personām pierobežā

Latvijas iedzīvotāji gana aktīvi ziņo par novērotām aizdomīgām personām un darbībām pierobežā, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Valsts robežsardzes (VRS) priekšnieks ģenerālis Guntis Pujāts.

Viņš pastāstīja, ka robežsardze ir saņēmusi "pietiekami daudz informācijas" gan no vietējiem iedzīvotājiem, gan mežstrādniekiem, gan medniekiem, no kā var secināt, ka cilvēki saprot un apzinās nelegālās imigrācijas problēmas būtiskumu.

Pēc robežsardzes priekšnieka teiktā, sadarbībā ar iedzīvotājiem tiek aizturēti simtiem robežpārkāpēju, un apzinīgie iedzīvotāji par sadarbošanos arī regulāri tiek godināti ar atzinības rakstiem.

Pujāts uzsvēra, ka sniegt atbalstu robežsardzei ir ikviena Latvijas iedzīvotāja pienākums un arī paša drošības jautājums.

Jau ziņots, ka VRS aicina iedzīvotājus būt modriem un informēt robežsargus gadījumos, kad pierobežā tiek konstatētas personas vai personu grupas, kuras nav raksturīgas Latvijas iedzīvotāju etniskajai vai nacionālajai piederībai.

Par šādiem gadījumiem iedzīvotāji tiek aicināti sazināties tieši ar Valsts robežsardzi pa diennakts informatīvo tālruni 67 075 616.

Latvija oficiāli izvirzīs kandidatūru ANO Drošības padomei

Šodien sanāksmē ASV Latvija oficiāli izvirzīs savu kandidatūru ANO Drošības padomei 2026.-2027.gadā, aģentūru LETA informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Latvijas kandidatūras uz ANO Drošības padomes nepastāvīgo vietu oficiālās pieteikšanas pasākums not...

Reirs par banku reakciju kreditēšanas jautājumu sakarā: Tas izskatās pēc karteļa
Veids, kādā četras lielākās komercbankas Latvijā reaģē uz Saeimas Budžeta un finanšu komisijā vērtētajiem risinājumiem hipotekāro kredītu ņēmēju atbalstam, izskatās pēc karteļa, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja komisijas...
Holivudas aktieri un studijas panāk vienošanos par streika izbeigšanu

Holivudas aktieri un studijas trešdien panāca vienošanos par mēnešiem ilgušā aktieru streika izbeigšanu, kurš ir smagi iedragājis izklaides industriju, aizkavējis simtiem populāru šovu un filmu izlaidi un izmaksājis miljardiem dolāru ASV ekonomikai.

Kin...



Komentāri