lv
4nZVw0o8OkauVaEzhqZEdOTiu9Cm06KAQM6JABHl
2616679

Mikroķirurgi mudina Latvijā attīstīt kara medicīnu

Mikroķirurgi mudina Latvijā attīstīt kara medicīnu

Latvijas mikroķirurgi mudina arī mūsu valstī attīstīt kara medicīnu, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) Komunikācijas nodaļā.

Trešdien veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) tikās ar Latvijas Plastikas ķirurgu asociācijas un Latvijas Rokas un mikroķirurģijas asociācijas pārstāvjiem, lai apspriestu situāciju mikroķirurģijas nozarē.

Speciālisti ar veselības ministru pārrunāja nozares aktualitātes. Asociācijām būtisks ir jautājums par papildspecialitāšu un papildu ārstniecības metožu apgūšanu praktizējošiem ārstiem, tādējādi nodrošinot lielāku speciālistu skaitu.

VM informē, ka tā ir izstrādājusi Ministru kabineta noteikumu projektu, kas tajā skaitā paredz, ka rezidentūra rokas ķirurga papildspecialitātē tiek īstenota profesionālās tālākizglītības programmā. Pirms virzīt uz valdību projekts vēl tiks saskaņots ar iesaistītajām institūcijām.

Ņemot vērā līdzšinējo pieredzi ievainoto Ukrainas karavīru ārstēšanā, Mikroķirurģijas speciālistu arodbiedrības pārstāvis Olafs Libermanis tikšanās laikā aktualizēja jautājumus par rekonstruktīvo ķirurģiju un Latvijas mikroķirurgu gatavību ārstēt kara ievainojumus. Viņš uzsvēris, ka ir svarīgi, lai ievainotie karavīri nonāk Latvijā pēc iespējas ātrāk labākam ārstēšanas rezultātam. Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka kara medicīnu un arī Latvijas speciālistu gatavību ārstēt šādus ievainojumus būtu nepieciešams attīstīt.

Latvijas Rokas ķirurģijas un mikroķirurģijas asociācija apvieno Latvijā praktizējošus plastiskos ķirurgus, traumatologus ortopēdus. Latvijas Plastikas ķirurgu asociācija darbojas, lai apvienotu Latvijas sertificētos plastikas ķirurgus ar mērķi izstrādāt un realizēt speciālistu profesionālo izglītošanu, kā arī veicināt nozares attīstību kopumā mikroķirurģijā, rekonstruktīvajā un estētiskajā ķirurģijā.

Latvijas pilsoni Krievijā aiztur par mēģinājumu ievest Igaunijā kosmētiku

Krievijas muitnieki aizturējuši Latvijas pilsoni, kurš caur Igaunijas Koidulas robežkontroles punktu Eiropas Savienībā vēlējās ievest 49 kilogramus kontrabandas kosmētikas, vēsta Igaunijas reģionālais laikraksts "Louna-Eesti Postimees".

Kad Krievijas mu...

Kazāks: Latvija ES vidējo ienākumu līmeni varētu sasniegt līdz 2050.gadam

Inflācijas 2% mērķrādītāju izdosies sasniegt 2025.gada otrajā pusgadā, trešdien Latvijas Bankas tautsaimniecības konferences "Recepte ekonomikas izaugsmei" atklāšanā sacīja Latvijas Bankas prezidents Mārtiņš Kazāks.

"Mūsu kā vienas no eirozonas centrāla...

Siliņa vizītē Tallinā uzsver Latvijas un Igaunijas izcilo sadarbību
Latvijai un Igaunijai ir izcila sadarbība un lieliskas kaimiņattiecības, darba vizītē apmeklējot Igauniju, trešdien uzsvēra Ministru prezidente Evika Siliņa.


Komentāri