lv
OsevCqaaMmYRY5qWx2TJ10CmV7zcZPBlNfCsUj9Q
261551

Izsolē vāks līdzekļus Ilzu baznīcas ārdurvju atjaunošanai

Izsolē vāks līdzekļus Ilzu baznīcas ārdurvju atjaunošanai
Rīga, 20.nov., LETA. Vidusdaugavas nevalstisko organizāciju (NVO) centrs kopā ar Islandes organizāciju "Landsbyggðin lifi" 26.novembrī rīkos izsoli, kurā pārdos NVO dalībnieku radītas lietas un 10% no ienākumiem novirzīs Ilzu baznīcas ārdurvju atjaunošanai, aģentūra LETA uzzināja Jēkabpils novada pašvaldībā.

Rīga, 20.nov., LETA. Vidusdaugavas nevalstisko organizāciju (NVO) centrs kopā ar Islandes organizāciju "Landsbyggðin lifi" 26.novembrī rīkos izsoli, kurā pārdos NVO dalībnieku radītas lietas un 10% no ienākumiem novirzīs Ilzu baznīcas ārdurvju atjaunošanai, aģentūra LETA uzzināja Jēkabpils novada pašvaldībā.

Tiks izsolītas 20 lietas, kas visas darinātas Latvijā, vairums - tieši Sēlijā: rakstainas zeķes, latvju rakstu cimdi, Kurzemē austs plecu lakats no Kurzemes aitu vilnas, kaldinātas metāla rotas, stikla mākslas darbnīcā darinātas mākslas rotas.

Atsevišķas izsolāmās lietas ir ar savu īpašu stāstu, kas tām piešķir dziļāku jēgu. Varēs nosolīt un iegūt savā īpašumā Ukrainas kara bēgļu četrpadsmitgadīgas jaunietes no kafijas veidotu gleznu, četru bērnu māmiņas austu krāsainu grīdceliņu, jauniešu ar invaliditāti darinātu stikla kreļļu rotu un citas lietas.

Ilzu baznīca atrodas pašā Lietuvas pierobežā, Viesītes novada Rites pagastā, un ir celta 1844.gadā. Ilzu baznīcā 2020.gada Vasarsvētkos tika nodibināta Sofijas draudze.

Biedrība "Vidusdaugavas NVO centrs" ar Islandes nevaldības organizāciju "Landsbyggðin lifi" sadarbību uzsāka pērn, iepazīstoties Aktīvo iedzīvotāju fonda projekta pieteikuma sagatavošanas laikā.

Tagad abi partneri ir dalījušies dažāda veida pieredzē, apciemojot viens otru arī klātienē. Abas biedrības pēc uzbūves un darbības veida ir līdzīgas, jo apvieno dažādas mazākas NVO, aktīvus iedzīvotājus, uzņēmējus.

Šogad biedrības parakstīja ilgtermiņa sadarbības līgumu, paredzot sadarboties arī pēc projekta dažādu sociāli nozīmīgu procesu uzlabošanā - cik tas ir iespējami katras organizācijas spēkos, kā arī katru gadu organizējot vismaz vienu kopīgu pasākumu. Digitālā izsole ir pirmais pasākums, kuru abas organizācijas sagatavo un organizē kopā.

Biedrība "Vidusdaugavas NVO centrs" dibināta 2006.gadā kā 12 juridisku biedru apvienība, bet 2019.gadā apvienojot 47 dažādu darbības profilu nevalstiskās organizācijas un privātpersonas. "Vidusdaugavas NVO centrs" savu darbību nodrošina vairākos virzienos, biedrības administrācijai un biedriem nozīmīgu darbu daļu veicot brīvprātīgi, bet finansējumu rodot arī iesniegtos un atbalstītos projektu pieteikumos, dotācijās, ziedojumos un biedru naudas samaksās, pausts centra mājaslapā.

Svētdienas rītā uz reģionālajiem autoceļiem apmierinoša braukšana vien Kuldīgas, Liepājas un Saldus apkaimē
Šorīt Vidzemē, Latgalē, Zemgalē un vietām Kurzemē autoceļi ir sniegoti un apledo, strādā 102 tehnikas vienības. Uz plkst.06.30 sniega dēļ lielā daļā valsts teritorijas bija apgrūtināta braukšana, informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".
Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris Lūcijas dienā aicina uz tikšanos ar režisores Ņefedovas audzēkņiem
Rīga, 20.nov., LETA. Atceroties un godinot ilggadējo Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra galveno režisori Lūciju Ņefedovu, teātra kolektīvs uzsācis jaunu tradīciju - tikšanos Lūcijas dienā - un šogad 13.decembrī, plkst.17 aicina Teātra kamerzālē pilsētas ku...
Kardioloģe: Olīveļļa ir viens no superproduktiem un labākā izvēle starp augu eļļām
Kvalitatīvas olīveļļas labās īpašības nav pārspīlētas – tā tiešām ir labākā izvēle starp augu eļļām, ko droši var lietot gan ēdienus apcepot, gan svaigā veidā pievienojot pie salātiem, Latvijas Radio raidījumā "Kā labāk dzīvot" norādīja kardioloģe, pro...


Komentāri