lv
GEwRNUM6zk1sNNsdRe2tUvmuwgW9NAfIc6HfcgxZ
2611849

Mieriņa: Baltijas valstis un Polija demonstrē līderību, atbalstot Ukrainu

Mieriņa: Baltijas valstis un Polija demonstrē līderību, atbalstot Ukrainu

Baltijas valstis un Polija demonstrē līderību atbalstā Ukrainai, rosinot iniciatīvas un ieturot stingru nostāju pret Krieviju, pauda Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS), parlamentā tiekoties ar Polijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijā Moniku Mihališinu.

Sarunā Mieriņa uzsvēra, ka Polija vienmēr esot bijusi viens no tuvākajiem partneriem kā drošībā, tā tirdzniecībā. Līdzīgi pauda vēstniece, uzsverot abu valstu ciešo sadarbību un akcentējot, ka Latvija ir Polijas stratēģiskais partneris un valstis īpaši vieno sadarbība drošības jomā.

Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra nepieciešamību turpināt virzīt kopīgas iniciatīvas, tostarp sankciju jomā. "Turēsim roku uz pulsa, lai sankcijas būtu iedarbīgas un efektīvas. Sankciju apiešanas iespējas ļauj Krievijai sponsorēt savas militārās spējas," uzsvēra Mieriņa.

Spriežot par Latvijas un Polijas ekonomisko sadarbību, puses pārrunāja infrastruktūras projektu "Rail Baltica" un "Via Baltica" attīstību. "Jūsu pieredze šo projektu turpmākā virzībā būtu ļoti nozīmīga," sacīja Saeimas priekšsēdētāja, aicinot tajos iesaistīties Polijas uzņēmējus. Tāpat Mieriņa un Mihališina pārrunāja Latvijas un Polijas sadarbības stiprināšanas iespējas kultūrā un izglītībā.

Saeimas priekšsēdētāja šodien parlamentā tikās arī ar Grieķijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā Eftimiju Eftimjadu, kurš bija ieradies atvadu vizītē. Saeimas priekšsēdētāja un vēstnieks bija vienisprātis par principiālu atbalstu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas agresiju.

"Mēs nedrīkstam ļaut ņemt virsroku Krievijas agresijai. Nedrīkstam ļaut dominēt dezinformācijai, maldiem un visaptverošam ļaunumam, ko izplata Krievija," sacīja Mieriņa. Akcentējot Latvijas kandidatūru Apvienoto Nāciju Organizācijas Drošības padomē, Saeimas priekšsēdētāja piebilda, ka mūsu vēsturiskā pieredze ļauj vēl skaidrāk izprast ģeopolitisko situāciju.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par personīgo ieguldījumu Latvijas un Grieķijas divpusējo attiecību stiprināšanā un pauda pārliecību, ka arī turpmāk attīstīsim ciešos kontaktos starp abām valstīm, tostarp parlamentārā līmenī. Vēstnieks aicināja Saeimā izveidot deputātu grupu sadarbības veicināšanai ar Grieķijas parlamentu, lai vēl vairāk stiprinātu savstarpējos kontaktus.

Tāpat puses pārrunāja tūrisma attīstības iespējas. Kā akcentēja vēstnieks, pēc Covid-19 pandēmijas atkal atjaunojusies tūrisma plūsma starp abām valstīm, ko sekmē tieši avioreisi starp abām valstīm, sniedzot ne vien ieguvumus ekonomikai, bet arī attīstot ciešākus kontaktus starp valstu iedzīvotājiem.

Krievijas lidaparāts pirmdien pārkāpis Latvijas gaisa telpu

Gaisa spēku radars pirmdien konstatējis Latvijas gaisa telpas pārkāpumu Latvijas-Krievijas pierobežā, ko veicis Krievijas gaisa kuģis, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Pēc robežas nelikumīgās šķērsošanas gaisa kuģis atgriezās Krievijas ...

Albumā apkopo teju simt gadus senas Bērzpils dziesmas
Izcelt no Latvijas dziesmu pūra kādas noteiktas Latgales vietas dziesmas un pastāstīt pasaulei par tām – folkloras kopa "Ceidari" digitāli albumā apkopojusi teju simt gadus senas un unikālas Balvu novada Bērzpils pagastā dzimušu teicēju dziesmas.
Valsts valodas centrs atbalsta Maskavas ielas un vairāku citu ielu pārdēvēšanu

Valsts valodas centrs (VVC) atbalsta vairāku Rīgas ielu pārdēvēšanu, tai skaitā apstiprinot biedrības "Publiskās atmiņas centrs" priekšlikumu pārdēvēt Mirdzas Ķempes ielu komponista Mārtiņa Brauna godam.

Plānots, ka Mirdzas Ķempes iela varētu tikt dēvē...



Komentāri