lv
AEYKNSYQdyhZkieSA7D9jKi9EbGC1ZfeElD3W68d
2610376

SEPLP neplāno jaunus pakalpojumus krievu valodā sabiedriskajos medijos

SEPLP neplāno jaunus pakalpojumus krievu valodā sabiedriskajos medijos

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) neplāno būtiskus jaunus pakalpojumus krievu valodā sabiedriskajos medijos, otrdien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā norādīja SEPLP priekšsēdētājs Jānis Siksnis.

Jautājums par papildu finansējumu SEPLP šodien komisijā tika skatīts līdz ar vairāku valsts citu neatkarīgo institūciju pārstāvju, uzklausīšanu par tām piešķirto papildu naudu. SEPLP 2024.gadā lielākā daļa no papildu finansējuma - 5,23 miljoni eiro - tiks piešķirti sabiedriskā pasūtījuma nodrošināšanai un attīstībai sabiedriskajos medijos.

Pēc Nacionālās apvienības deputāta Jāņa Butāna jautājuma, cik liela daļa no šīs naudas summas tiks atvēlēta saturam krievu valodā, SEPLP vadītājs Siksnis solīja par šo jautājumu sagatavot informāciju un nosūtīt komisijai.

Siksnis arī skaidroja, ka SEPLP nav plānu veidot būtiskus jaunus pakalpojumus krievu valodā.

Parlamentārietis Butāns tāpat vaicāja, kāpēc atbilstoši budžeta projektā minētajām sadaļām "Rus.lsm.lv" norādīts lielāks budžets nekā "Lsm.lv" latviešu valodā.

SEPLP vadītājs uzsvēra, ka šāds budžetu salīdzinājums nav korekts, ka šajā lietā ir izveidojies nepatiess mīts, jo "Rus.lsm.lv" budžetā cita starpā ietilpst arī izdevumi Latvijas Televīzijas 7.kanālā televīzijas raidījumiem krievu valodā - gan ziņu raidījumiem darba dienās, gan iknedēļas raidījumiem.

Butāns no savas puses pauda bažas, ka ar krievu valodas saturu tiekot šķelta sabiedrība. Opozīcijas politiķis arī vaicāja, kā tiks nodrošināts, ka sabiedriskajos medijos nestrādātu cilvēki, kuri agrāk saņēmuši Krievijas vēstniecības apbalvojumus.

Gan NA deputāts, gan parlamentārietis Jānis Reirs (JV) arī norādīja uz kādu savulaik tapušu atsevišķu, politiķu ieskatā nepieņemamu vēstījumu krievu valodā kādā sabiedrisko mediju platformā.

Siksnis no savas puses atzīmēja, ka ir būtiski pievērsties tam, lai saturs būtu objektīviem kritērijiem atbilstošs. Reizē SEPLP vadītājs vērsa uzmanību, ka darbinieku atbrīvošana vai pieņemšana darbā ir sabiedrisko mediju valžu ziņā.

PVD aicinās noteikt ierobežojumus suņu un kaķu ievešanai no trešajām valstīm

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) ģenerāldirektors Māris Balodis, piedaloties Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu galveno veterināro amatpersonu darba grupas sanāksmē, aicinās Eiropas Komisiju (EK) noteikt ierobežojumus suņu un kaķu komerciālai iev...

Rinkēvičs rosina ļaut skolu direktoriem pārmeklēt skolēnu mantas

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Saeimai iesniedzis likumdošanas iniciatīvu par drošu vidi skolā, informēja Valsts prezidenta padomnieks komunikācijas jautājumos Mārtiņš Drēģeris.

Prezidents otrdien ir parakstījis un Saeimai nosūtījis divas likumdošan...

«Lekrings» pret «Rubeni» - nevīstošā Vidzemes florbola klasika ar vēsturi paaudzēs
Latvijas florbolā Cēsu "Lekringa" un "Rubenes" spēles ir kļuvušas par klasisku derbiju, kam pirmsākumi meklējami jau deviņdesmitajos gados. Vidzemniekiem spēle tolaik ne tikai iepatikās, bet arī padevās, un lokālpatriotisms uz katru maču mājās vai izbr...


Komentāri