lv
6f3XOJz1VbRn4xsG6IoDZKU7mAjW0uG0ps8kkhUa
2606862

Latvijas politiķim par okupācijas noliegšanu piespriež nosacītu cietumsodu

Latvijas politiķim par okupācijas noliegšanu piespriež nosacītu cietumsodu

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā partijas "Latvijas Krievu savienība" (LKS) politiķim Aleksandram Filejam par Latvijas okupācijas noliegšanu piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu uz desmit mēnešiem.

Filejam noteikts gadu ilgs pārbaudes laiks.

Prokurors, apsūdzētais vai aizstāvis desmit dienu laikā no saīsinātā sprieduma pasludināšanas dienas var iesniegt tiesai rakstveida lūgumu par pilna sprieduma sagatavošanu. Pilno spriedumu var pārsūdzēt vai noprotestēt desmit dienu laikā no pilna sprieduma pieejamības dienas apelācijas kārtībā Rīgas apgabaltiesai, sūdzību vai protestu iesniedzot Rīgas pilsētas tiesā.

Apsūdzētais savā sociālā tīkla "Facebook" profilā 2019.gada 17.jūnijā - Latvijas Republikas okupācijas atceres dienā - publicēja "apsveikumu svētkos". Valsts drošības dienesta (VDD) vērtējumā, persona publicētajā ierakstā, selektīvi atlasot un savās interesēs interpretējot vēsturiskās norises, noliedza 1940.gada 17.jūnijā PSRS īstenoto Latvijas okupāciju un šo Latvijas valstij un tautai traģisko notikumu interpretēja kā iedzīvotājiem labvēlīgu.

Par PSRS kara noziegumu pret Latviju un tās iedzīvotājiem publisku slavināšanu, noliegšanu, attaisnošanu un rupju noniecināšanu likums paredz brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Vakanču gadatirgū Rīgā darba devēji piedāvās 2290 brīvas darbavietas

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) rīkotajā Vakanču gadatirgū Rīgā vairāk nekā 60 darba devēji piedāvās darba meklētājiem 2290 brīvas darbavietas, informē NVA.

Pasākums notiks 7.novembrī no plkst.11 līdz plkst.15 Rīgas konferenču un pasākumu centrā ...

Konkursā uz VID ģenerāldirektora amatu pieteikušies 20 pretendenti

Konkursā uz Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora amatu pieteikušies 20 pretendenti.

Amata konkurss, kas tika izsludināts 5.oktobrī, norisināsies trīs kārtās. Pirmās kārtas laikā konkursa komisija izvērtēs iesniegtos dokumentus un pretendentu atbils...

Rīgā sāks kursēt sabiedriskais transports valsts svētku noformējumā

Nedēļas nogalē Rīgā sāks kursēt sabiedriskais transports valsts svētku noformējumā, informē uzņēmums "Rīgas satiksme".

Ar Latvijas valsts svētku noformējumu izrotās pa vienam autobusam, tramvajam un trolejbusam. Pašlaik transportlīdzekļi vēl tiek aplīmē...



Komentāri