lv
mx8DgLb7ZQMKfTikG53zyheiCGYfJ8OMgwzIvkfT
2605219

Mārupē plāno par ceturtdaļu paaugstināt siltumenerģijas tarifu

Mārupē plāno par ceturtdaļu paaugstināt siltumenerģijas tarifu

SIA "Mārupes komunālie pakalpojumi" no nākamā gada februāra plāno par ceturtdaļu paaugstināt siltumenerģijas tarifu, liecina uzņēmuma paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Uzņēmums 30.oktobrī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai iesniedza siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifa projektu, kas paredz, ka no 2024.gada 1.februāra esošais tarifs 97,83 eiro par vienu megavatstundu (MWh) bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN) palielināsies par 24,88% un sasniegs 122,17 eiro/MWh bez PVN gadījumā, ja nebūs neparedzētu izmaksu. Savukārt neparedzētu izmaksu gadījumā tarifs palielināsies par 27,91% un būs 125,13 eiro/MWh bez PVN.

Uzņēmums nepieciešamību paaugstināt tarifu skaidro ar vidējā lietotājiem nodotā siltumenerģijas daudzuma izmaiņām, elektroenerģijas, degvielas, dabasgāzes, darba samaksas, kredīta procentu, pamatlīdzekļu nolietojuma un citām izmaksu izmaiņām kopš 2020.gada.

Ašeradens: «Lētās naudas laiks ir beidzies»

Lētās naudas laiks ir beidzies, un turpmākajos gados gan valsts parāda apkalpošanas izmaksas, gan valsts aizņemšanās cena pieaugs, pirmdien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes (NTSP) sēdē sacīja finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV).

Ministrs uzs...

Turpinās žoga izbūve uz robežas ar Baltkrieviju - vēl jāizbūvē 19,9 km

Uz Latvijas-Krievijas robežas jāizbūvē vēl aptuveni 180 km žoga un ap 53 km robežapsardzības infrastruktūras.

Valsts akciju sabiedrība "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ), kurai deleģēta robežas infrastruktūras izbūves organizēšana (izņemot tehnoloģisko r...

Saeimā nonācis Stambulas konvencijas ratifikācijas likumprojekts

Saeimā iesniegts valdības pagājušajā nedēļā atbalstītais likumprojekts, kas paredz Latvijā ratificēt tā dēvēto Stambulas konvenciju jeb Eiropas Padomes konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu.

Par Saeimas ...



Komentāri