lv
saLlXdqvGi0M3xDm1Y3Sr7NqLyEUrtdfNeM2za5d
2600387

Sprūds: hibrīdkarš notiek jau šobrīd

Sprūds: hibrīdkarš notiek jau šobrīd

Baltijas valstīm jābūt gatavām pilnīgi visiem scenārijiem, atzina Latvijas aizsardzības ministrs Andris Sprūds (P).

"Es domāju, ka mums ir jābūt gataviem pilnīgi visiem scenārijiem," atbildēja Sprūds uz jautājumu, vai viņš piekrīt to ekspertu viedoklim, kuri uzskata, ka konvencionāls Krievijas iebrukums Baltijas valstīs nav iespējams, bet bīstamākais ir hibrīdapdraudējums.

Sprūds atgādināja, ka Latvija attīsta savas militārās spējas un virzās uz to, lai ieviestu pretmobilitātes pasākumus uz robežas. Vienlaikus ir jāatceras, ka esam daļa no alianses un tie signāli, kas ir doti Madrides un Viļņas NATO samitos, ir bijuši ļoti spēcīgi un nepārprotami, lai apturētu jebkādas vēlmes tam, ka Baltijā ir iespēja iegūt kaut vai vienu centimetru.

Savukārt hibrīdkarš notiek jau šobrīd, un tas redzams gan kā nelegālā migrācija, gan kā kiberuzbrukumus, gan dezinformācija, gan arī kā uzbrukums kritiskajai infrastruktūrai.

"Skaidrs, ka situācija pasaulē nav vienkārša, un to apliecina arī visi līdzšinējie notikumi. Mums ir jāapzinās, ka mēs dzīvojam globālajā vidē, kurā tiešām ir izaicinājumi, mēs dzīvojam blakus kaimiņam, kas ir izvērsis agresiju pret savu kaimiņvalsti, mēs dzīvojam blakus agresorvalsts satelītvalstij Baltkrievijai, kuras pašpasludinātā vadība pēc būtības ir anektēta. Protams, mums ir jārēķinās, ka mēs dzīvojam pietiekami izaicinošos apstākļos gan globāli, gan arī reģionāli," norādīja Sprūds.

Porziņģim 22 punkti «Celtics» uzvarā pār «Nets» (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien guva 22 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, sekmējot Bostonas "Celtics" uzvaru arī sezonas piektajā spēlē.

Bostonieši viesos ar rezultātu 124:114 (34:34, 36:24, 21:30, 33:26) uzvarēja ...

Telefonkrāpnieki ir izdomājuši jaunus veidus, kā apmānīt Latvijas iedzīvotājus

Speciālisti konsultē, kā uzvesties, saņemot aizdomīgus zvanus.

Pēdējā laikā parādījies jauns krāpšanas veids, kur finanšu krāpnieki, zvanot Latvijas iedzīvotājiem, aicina tos atsaukties "drošības operācijām", lai palīdzētu notvert krāpniekus. To laikā b...

Merzļikins atvaira soda metienu «Blue Jackets» zaudējumā (VIDEO)

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā atvairīja soda metienu un tika atzīts par spēles trešo zvaigzni Kolumbusas "Blue Jackets" vienības zaudējumā.

Citos mačos uzvaras svinēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo...



Komentāri