lv
zIVIYZjD6GFfg4R5YdpyNfLcgMumD6Tbl6zRNUxd
2590353

Valsts Prezidents: «Drošības jautājumos lielu bažu nav» (+VIDEO)

Valsts Prezidents: «Drošības jautājumos lielu bažu nav» (+VIDEO)

Kritika tika izteikta ANO spējai kontrolēt dalībvalstu savstarpējās attiecības, pauž Rinkēvičs.

Analizējot Latvijas drošību pašreizējās ģeopolitiskās situācijas kontekstā, prezidents Edgars Rinkēvičs uzsvēra, ka drošības jautājumos lielu bažu nav un Latvija dara visu nepieciešamo drošības stiprināšanai, taču uzsvēra Latvijas nepieciešamību stiprināt ekonomisko konkurētspēju: "Mēs savus mājasdarbus esam izpildījuši. Šobrīd lielākais uzdevums ir (saprast), kā pašiem iekšienē salauzt atsevišķas barjeras un kā iet uz priekšu ar valsts ekonomiskās attīstības izrāvienu. Ekonomiskā konkurentspēja lielā mērā ir mūsu drošības pamats."

Runājot par metodēm, kā risināt globālās drošības apdraudējumus, kritika tika izteikta ANO spējai kontrolēt dalībvalstu savstarpējās attiecības: "ANO (Apvienoto Nāciju Organizācijas) Drošības padome un visa tā sistēma atspoguļo 1945., ne 2023.gadu. Veto tiesības tiek pielietotas Sīrijas, Ukrainas un nu arī Izraēlas kontekstā," komentē Latvijas Valsts prezidents.

Prezidents gan nodala, ka ir jomas, kurās ANO kā sistēma efektīvi funkcionē arī tagad: tiek sniegta humānā palīdzība, vairākās teritorijās miera uzturēšana funkcionē.

Rīgas Drošības Forums pulcē starptautiska līmeņa ekspertus drošības, politikas, tehnoloģiju, izglītības un aizsardzības jautājumos. Brīvi pieejamās raidierakstu sērijās foruma sarunu biedri šķetina globāli nozīmīgus jautājumus, veicot politisko pašrefleksiju un caur atbildēm uz neērtiem jautājumiem nostiprinātu savstarpēju sapratni drošākas nākotnes veidošanā. Šogad diskusiju virstēma ir "Cik eiropeiska ir Eiropas drošība?".

Divu mēnešu garumā līdz decembra beigām katru nedēļu tiks publicēta jauna audio un video epizode angļu un latviešu valodās. Sarunas tiks vadītas divos līmeņos, skarot "tradicionālās" jeb konvencionālās drošības dimensijas, kā arī "netradicionālos" jeb nekonvencionālos drošības izaicinājumus.

Nākamajā raidierakstu epizodē 7.novembrī par tēmu "ASV nevar atļauties aizsargāt ES. Kāpēc šī aizsardzība mums ir vajadzīga?" diskutēs Polijas ārlietu ministra padomnieks prof. Pšemislavs Pjotrs Žuravskis vels Grajevskis, Amerikas Katoļu universitātes profesors un katedras vadītājs Maikls Kimmidžs, sarunu moderēs FES Baltijas valstu direktors Reinhards Krums.

Latgales valstspilsēta plaši atzīmē patriotisko nedēļu (+VIDEO)

Daugavpilī tiek stiprināta piederības sajūta Latvijai.

Divas izstādes par zemessardzi, kas apmeklētājiem pieejamas jau šobrīd, Daugavpilī ievada Latvijas valsts svētku mēnesi un gatavošanos galvenajiem novembra svētkiem - Lāčplēša dienas un Latvijas val...

Trīs Latvijas pāri pludmales volejbola tūres posmā Ķīnā iekļūst izslēgšanas spēlēs
Latvijas vīriešu pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš/Kristians Fokerots, kā arī Tīna Graudiņa/Anastasija Samoilova sieviešu konkurencē piektdien Ķīnā pārvarēja grupu kārtu un profesionālās tūres "Challeng...
Sasildīties prožektoru gaismās. Koncertu izlase Kārļa Kazāka gaumē
Tik tumši vakari vēl pēc vasaras nav manīti. Laiks tos izgaismot visdažādākajās Latvijas vietās. Gan "Menuets" Slampē un Alūksnē, gan "Dzelzs vilks" Valmierā un Kuldīgā (varēja jau samainīties ar otrās dienas vietām – nebūtu visa Latvija jāšķērso) turp...


Komentāri