lv
eilbhqOqSWWvneuffW1rmTwstRx5Pc50KNMUu5jL
2587357

Kariņš: Latvija ir atvērta Vācijas investīcijām inovatīvajās tehnoloģijās

Kariņš: Latvija ir atvērta Vācijas investīcijām inovatīvajās tehnoloģijās

Latvija ir atvērta Vācijas investīcijām inovatīvajās tehnoloģijās un atjaunojamā enerģijā, savai Vācijas kolēģei Annalēnai Bērbokai norādījis Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Abas amatpersonas šodien tikās Berlīnē. Tikšanās laikā ministri pārrunāja divpusējo sadarbību, tostarp militārās industrijas attīstības jomā. Ministrs pateicās kolēģei par līdzšinējo Vācijas ieguldījumu Baltijas reģiona drošībā.

Amatpersonas atzīmēja sadarbības potenciālu ekonomikā Kariņš uzsvēra, ka Latvija ir atvērta Vācijas investīcijām gan dažādos projektos, gan inovatīvajās tehnoloģijās un atjaunojamās enerģijā, jo īpaši atkrastes vēja parku attīstībā.

Apspriežot aktuālos dienas kārtības jautājumus Eiropā un pasaulē, ministri bija vienisprātis par nepieciešamību turpināt atbalstīt Ukrainu tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. Vienlaikus jāturpina uzrunāt globālos partnerus par atbalstu Ukrainas miera iniciatīvai.

Ministri pauda stingru nosodījumu teroristu organizācijas "Hamās" uzbrukumiem Izraēlai un uzsvēra, ka ir nepieciešami politiski risinājumi ilgtspējīgai stabilitātei reģionā.

ES valstu ministri vienojušies par elektroenerģijas tirgus modeļa reformu

Oktobra vidū Luksemburgā notika Enerģētikas ministru padomes sanāksme, kuras laikā panākta vienošanās par priekšlikumu veikt Eiropas Savienības (ES) elektroenerģijas tirgus modeļa izmaiņas, informē Klimata un enerģētikas ministrijā (KEM).

Ministrijā nor...

Igaunijā pokers palīdz attīstīt tūrismu; Latvijai traucē likumdošanas barjeras

Igaunijā ar 2024. gadu turpinās pieaugt nodokļu likmes azartspēlēm, tomēr ar iedzīvotāju ienākumu nodokli licencētās zemes tipa azartspēlēs gūtie laimesti joprojām netiek aplikti un vide valstī saglabājas šim uzņēmējdarbības veidam stabila. Tas piesais...

Latvijas U-20 hokejisti turnīrā spēlēs ar pieaugušo izlasēm

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase nākamnedēļ pārbaudes turnīrā tiksies ar Polijas, Lietuvas un Igaunijas pieaugušo valstsvienībām, vēsta Latvijas Hokeja federācija (LHF).

Baltijas kausa izcīņa no 9. līdz 11.novembrim norisināsies Polijas pilsētā Sosno...



Komentāri