lv
CwVdauPHlfMPqDDRC36qXL4KJngTlg8YGbEKA4kh
2585203

Automašīnas ar Krievijas valsts numuriem varēs konfiscēt

Automašīnas ar Krievijas valsts numuriem varēs konfiscēt

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā uzturēties Krievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.

Likums nosaka, ka Krievijā reģistrēto transportlīdzekļu īpašniekam būs jāreģistrē transportlīdzeklis vai jāizved tas no Latvijas ne vēlāk kā līdz nākamā gada 14.februārim. Krievijā reģistrēto transportlīdzekļu izmantošana ceļu satiksmē Latvijā būs pieļaujama, ja persona Latvijas teritoriju šķērsos tranzītā. Krievijā reģistrētais transportlīdzeklis varēs šķērsot Latvijas teritoriju tranzītā tikai vienu reizi.

Gadījumā, ja transportlīdzeklis netiks reģistrēts Latvijā vai tas neizbrauks no Latvijas un ja tiks konstatēta tā neatļauta izmantošana ceļu satiksmē, transportlīdzekli konfiscēs. Plānots, ka konfiscētos transportlīdzekļus nodos Ukrainai, tādējādi sniedzot atbalstu Ukrainai cīņā ar agresorvalsti.

Vienlaikus grozījumi tiesiskajā regulējumā paredz pirms iebraukšanas Latvijā personai, izmantojot Ceļu satiksmes drošības direkcijas e-pakalpojumus, pienākumu sniegt informāciju par transportlīdzekli, transportlīdzekļa vadītāju, kā arī par laiku, kurā transportlīdzeklis piedalīsies ceļu satiksmē Latvijā. Šis periods nedrīkstēs būt ilgāks par 24 stundām.

Latvija turpina saules staciju uzvaras gājienu, tagad Carnikavā (+VIDEO)

Astoņas jaunās SES kopumā ar zaļo enerģiju apgādājot vairāk nekā 35 000 mājsaimniecību.

Latvijas biznesmeni investējuši astoņus miljonus eiro, lai Ādažu novada Carnikavas pagastā īstenotu šīgada vērienīgāko atjaunīgās enerģijas projektu Latvijā - saules...

VARAM ministre atstādina Rēzeknes mēru Bartaševiču

Šodien Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) parakstījusi rīkojumu par Rēzeknes mēra Aleksandra Bartaševiča ("Kopā Latvijai") atstādināšanu par nozīmīgiem pārkāpumiem.

VARAM norāda, ka Rēzeknes domes priekšsēdētājs tiek ...

Eksperts: Polija labi saprot, ka tās drošība sākas pie Baltijas valstu robežām

Polijas un Baltijas valstu sadarbība rit ļoti labi, turklāt Polija dod savu ieguldījumu Baltijas drošībā un vēlas kļūt par drošības sniedzēju reģionā, jo tas ir pašas Polijas interesēs, intervijā aģentūrai LETA "Rīgas konferences" laikā norādīja Vācija...



Komentāri