lv
gPN046Xd2KKzVlpgDlrlXqCVJbACkff1hlqRFGcY
2574961

«Conexus» strauji ceļ tarifu. Cik maksāsim par gāzi?

«Conexus» strauji ceļ tarifu. Cik maksāsim par gāzi?

Vienotā dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas operatora AS "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") dabasgāzes pārvades sistēmas pakalpojumu tarifs no decembra pieaugs par 37,3%, liecina Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) publiskotā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Atbilstoši regulatora lēmumam "Conexus" maksa par izejas punkta Latvijas lietotāju apgādei izmantošanu no 2023.gada 1.decembra būs 0,0026488301 eiro par kilovatstundu (kWh) bez pievienotās vērtības nodokļa.

SPRK lēmumā teikts, ka "Conexus" tarifus aprēķināja, pamatojoties uz nepieciešamajiem ieņēmumiem no dabasgāzes pārvades sistēmas jaudas rezervēšanas pakalpojuma, kas sedz tehnoloģiski un ekonomiski pamatotas izmaksas, kuras nepieciešamas jaudas rezervēšanas pakalpojuma efektīvai sniegšanai, nodrošinot sabiedriskā pakalpojuma rentabilitāti.

Iesniedzot regulatoram tarifa plānu, "Conexus" sākotnēji plānoja, ka dabasgāzes pārvades sistēmas pakalpojumu tarifs pieaugs par 38,5%, kas uz dabasgāzes lietotāju kopējo rēķinu atstās ietekmi 0,5-1,1% robežās, tostarp, piemēram, mājsaimniecībai, kas mēnesī patērē četrus kubikmetrus dabasgāzes, ikmēneša dabasgāzes rēķins augs par 0,04 eiro, bet mājsaimniecībām, kas mēnesī patērē 250 kubikmetrus dabasgāzes, ikmēneša dabasgāzes rēķins pieaugs par 1% jeb 2,43 eiro. Tikmēr juridiskām personām tarifa palielinājums veidos ap 1,1% pieaugumu dabasgāzes ikmēneša rēķinā.

Noskaidrots, cik Latvijas iedzīvotāju atzīmēs Halovīnu

16% Latvijas iedzīvotāju šodien, 31.oktobrī, atzīmēs Halovīnu, liecina interneta pētījumu un tehnoloģiju uzņēmuma "Gemius" veiktā aptauja.

Veicot Latvijas interneta lietotāju aptauju, noskaidrots, ka Halovīna pasākumos iesaistīsies 16% aptaujāto - paši ...

Kā pārtraukt neveiksmju joslu? Latvijas handbolisti sāk pasaules čempionāta kvalifikāciju
Latvijas vīriešu handbola valstsvienība iepriekš Eiropas meistarsacīkšu kvalifikāciju pabeidza bez uzvarām, un sastāvu krasi atjauninājusī komanda atlasē uz 2025. gada pasaules čempionātu nonāca vājākajā izlozes grozā, tādēļ priekšsacīkstes sāks no pir...
Deivids Ketlers par cīņu pret Krieviju: «Protams, ir pamats just bažas» (+VIDEO)

Augstākā NATO amatpersona atzinīgi novērtēja Latvijas izlūkošanas un pretizlūkošanas profesionalitāti.

NATO ģenerālsekretāra vietnieks izlūkošanas un drošības jautājumos Deivids Ketlers augstu novērtēja mūsu valsts izlūkdienestu profesionalitāti, stājot...



Komentāri