lv
Yd6NOiCmQxLYS3XyYfb5kzyCqu7soU1jOhCLDjhk
2570326

Ekonomikas lejupslīde turpinās

Ekonomikas lejupslīde turpinās

Visas cerības uz nākamo gadu, kad pakapeniski varētu atsākties ekonomikas izaugsme

Latvijas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad trešajā ceturksnī, pēc sezonāli un kalendāri nekoriģētajiem ātrā novērtējuma datiem, ir samazinājies par 0,1%, salīdzinot ar 2022.gada attiecīgo periodu, liecina Centrālās statistikas pārvaldes dati.

Pēc provizoriskām aplēsēm, IKP ietekmēja kritums ražojošajās nozarēs par 3,3% un pakalpojumu nozarēs - par 0,1%. Par 1,9% vairāk iekasēti produktu nodokļi.

Vienlaikus, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem, Latvijas ekonomikā minētajā laika periodā bija pieaugums par 0,6%.

Arī 2023.gada trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni - 2023.gada otro ceturksni -, pēc sezonāli un kalendāri koriģētajiem datiem, IKP pieaudzis par 0,6%.

Izvērsts ziņojums par precizēto IKP apmēru un izmaiņām šogad trešajā ceturksnī tiks publicēts 30.novembrī.

Prokuratūra cēlusi apsūdzības divām personām par spiegošanu Krievijas labā

Prokuratūra cēlusi apsūdzības sešiem Latvijas valstspiederīgajiem par noziedzīgās organizācijas "Baltijas antifašisti" vadīšanu un piedalīšanos šīs organizācijas pastrādātajos noziegumos, tomēr trīs no personām izsludinātas meklēšanā.

20.oktobrī ir cel...

Liepāja saņēma jaunu ražotni, jau pieteikušies ap 100 darba pretendentu (+VIDEO)

"Tas ir nozīmīgs solis ceļā uz 100% Eiropas piegādes ķēdi", - pauž zviedru saimnieki.

Liepājā uzcelta jauna rūpnīcas ēka, kurā, investējot aptuveni trīs miljonus eiro, Zviedrijas uzņēmums, plāno uzsākt medicīnisko matraču ražošanu.

Latvijas Investīciju ...

Futbola klubā «Dinamo Rīga» savus spēlētājus tur aizdomās par manipulēšanu ar rezultātiem
Futbola kluba "Dinamo Rīga" vadība 9. oktobrī informēja Latvijas Futbola federāciju (LFF) par izstāšanos no Nākotnes līgas, kas ir otrais augstākais līmenis pēc virslīgas. Klubs lēmumu pamatoja ar aizdomām par manipulēšanu ar spēļu rezultātu, ko, iespē...


Komentāri