lv
bMzMO95X89yA4CCDjprV96Wb8NlPiE6stuBoMFIy
2553619

Kuldīgā vēsturiskajā bankas ēkā izveido atvērtā krājuma ekspozīciju

Kuldīgā vēsturiskajā bankas ēkā izveido atvērtā krājuma ekspozīciju
Kuldīga ieguvusi vēl vienu nozīmīgu kultūrvietu. No sestdienas, 28. oktobra, Kuldīgā publikai tiks atvērts vairāku gadu pētnieku lolojums – Kuldīgas novada muzeja atvērtā krājuma ekspozīcija "Ceļojums muzeja krājumā". Atvērtie krājumi atrodami arī citviet Latvijā, taču Kuldīgas novada muzejā uzsver, ka ekspozīcija, kas kas izveidota vēsturiskajā Latvijas Bankas Kuldīgas nodaļas ēkā, ir pirmā šāda veida. Pirms vairākiem gadiem muzeja darbinieki apņēmās ēku piepildīt ar saturu, tāpēc īpašums nonāca pašvaldības gādībā. Daļa no ekspozīcijas ir veltīta naudai un bankas vēsturei, taču vienlaikus tā piedāvās ļoti plašu skatījumu no senvēstures līdz pat mūsdienām.
Izdota Gunāra Rozenberga un Latvijas Radio bigbenda skaņu plate
Izdota Gunāra Rozenberga un Latvijas Radio bigbenda skaņu plate "Linda", informē džeza mūzikas izdevniecības "Jersika Records" pārstāvji.
Ministrs: Pelēkais tirgus var palielināties, bet var arī nepalielināties

Diskusijas par samazinātā pievienotā vērtības nodokļa (PVN) saglabāšanu augļiem un dārzeņiem vēl nav noslēgušās, intervijā aģentūrai LETA teica zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Tostarp viņš minēja, ka PVN likmes samazināšana pārtikai un ēdināša...

Hokeja vārtsargam Merzļikinam NHL spēlē atvairīti 25 metieni «Blue Jackets» zaudējumā papildlaikā
Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē atvairīja 25 metienus Kolumbusas "Blue Jackets" zaudējumā papildlaikā. "Blue Jackets" viesos ar rezultātu 3:4 zaudēja Monreālas "Canadiens" komandai.


Komentāri