lv
TLnWZwL2M7dmvL7jxweuGrqrFP2MZd4HNu39ju2Y
2548601

Latvijas datorzinātnieku panākumi: digitālajai "Somai" ir miljoniem skatījumu

Latvijas datorzinātnieku panākumi: digitālajai "Somai" ir miljoniem skatījumu

Platformu šajā mācību gadā lietojuši jau 118 000 skolēnu un 12 600 skolotāju.

No 2024.gada janvāra izglītības platformai "Soma" gaidāma jauna, būtiski uzlabota versija. Brīvlaika nedēļā pirmās skolas uzsāk jaunās versijas izmēģināšanu un ieviešanu, lai pāreja uz jauno platformas versiju būtu pēc iespējas labāk pielāgota skolu vajadzībām. Platformu šajā mācību gadā lietojuši jau 118 000 skolēnu un 12 600 skolotāju.

Platformas "Soma" veidotāji jau ilgāku laiku strādā pie jaunās versijas izveides. Visi plānotie uzlabojumi balstīti skolotāju un skolēnu vajadzībās, kuras esam noskaidrojuši, gan padziļināti pētot platformas lietojamību, gan cieši sadarbojoties ar pedagogiem un skolēniem. Pirmās skolas, kas izmēģina uzlabojumus, ir Bauskas Valsts ģimnāzija, Rīgas 49. vidusskola, Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola-licejs, Liepājas Raiņa 6. vidusskola un Talsu 2. vidusskola.

Pēc lietotāju atsauksmēm esam uzlabojuši gan viedstundu pārskatu un pārvaldīšanu, gan sadaļu Mani žurnāli, kurā skolotājiem un skolēniem būs iespēja sekot līdzi noslēgtajām viedstundām un to rezultātiem. Esam pilnveidojuši e-grāmatu lasīšanas un video atskaņošanas skatu, uzlabojuši darba lapu uzdošanu un pārvaldīšanu, kā arī veikuši virkni citu uzlabojumu platformas funkcionalitātēs un lietojamībā.

"Jau 7 gadus platforma "Soma" ir palīgs skolotājam un skolēniem, lai mācītos mūsdienīgi un darītu to jebkurā vietā un laikā. Mums ir svarīgi nepārtraukti pilnveidot platformu gan saturiski, gan tehniski, lai skolotājiem un skolēniem sniegtu labāko mācīšanās pieredzi Latvijas izglītības vidē. Platformas jaunā versija ir vēl viens solis nākotnē, apvienojot mācību saturu, ērtu lietojamību un datus, kas ļauj ātri un efektīvi redzēt skolēna paveikto," uzsver izglītības uzņēmuma "Lielvārds" valdes priekšsēdētājs Andris Gribusts.

Izglītības uzņēmums "Lielvārds" un platformas "Soma" veidotāju komanda ir pārliecināta, ka šobrīd izglītībā daudz lielāka uzmanība jāpievērš datiem un datos balstītām tehnoloģijām, kas ļauj optimizēt skolotāja darbu, paveicot automatizējamas darbības dažu sekunžu laikā, lai skolotājs var koncentrēties uz mācīšanu, skolēns uz mācīšanos, bet skolas vadība būt pārliecināta par racionālu skolotāja laika resursu izmantošanu. Platformas "Soma" jaunā versija vēl vairāk atvieglos skolotāja darbu, jo ļaus ietaupīt laiku gan ar labāku pārskatāmību, gan efektīviem rīkiem skolēnu zināšanu pārbaudei.

Platformas "Soma" kopējais skatījumu skaits pirmajos divos mācību gada mēnešos jau sasniedz teju 4 miljonus, savukārt iesniegto testa atbilžu skaits pārsniedz 9 miljonus.

Brīdina par braukšanas apstākļu pasliktināšanos uz grants autoceļiem

Mitros laika apstākļos pasliktinās braukšanas apstākļi uz grants autoceļiem, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC) pārstāvji.

Kompānijā skaidro, ka rudenīgos laika apstākļos, kad bieži līst vai snieg slapjš sniegs, autoceļi ar sliktā stāvoklī esošu ...

«Paldies Dievam, atkal grūti laiki» un citi vēstījumi Latvijas atklātņu kolekcijas izdevumā «Atmiņu topogrāfijas»
Vai zinājāt, ka Latvijas Nacionālās bibliotēkas krājumā līdzās grāmatām un citiem iespieddarbiem glabājas arī vairāk nekā simt tūkstoši atklātņu? Un nupat pienācis šīs kolekcijas zvaigžņu brīdis: Latvijas Nacionālā bibliotēka laidusi klajā izdevumu "At...
FIBA atstāj spēkā «VEF Rīga» zaudējumu Čempionu līgas spēlē

Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līga atstājusi spēkā "VEF Rīga" zaudējumu trešdienas mačā viesos pret Francijas komandu "Cholet", ziņo līga.

Jau vēstīts, ka "VEF Rīga" turnīra otrajā spēlē viesos piekāpās ar 73:74, lai gan tablo pē...



Komentāri