lv
j2vaXx3OdSNspBN17JP6Qb1m7guRxLoMQi8fTPN1
2548349

Diennakts laikā pieķerti 11 autovadītāji smagā reibumā

Diennakts laikā pieķerti 11 autovadītāji smagā reibumā

Aizvadītajā diennaktī Valsts policija (VP) uz Latvijas ceļiem apturējusi 15 autovadītājus alkohola reibumā, no kuriem 11 šoferiem alkohola koncentrācija organismā pārsniegusi pusotru promili, liecina VP apkopotā informācija.

Rīgas reģionā apturēti pieci dzērājšoferi, Zemgalē - četri, Latgalē - trīs, Kurzemē - divi, bet Vidzemē - viens.

Par sēšanos pie stūres, ja alkohola koncentrācija organismā pārsniedz 1,5 promiles, ir paredzēta kriminālatbildība un papildus sodam tiek konfiscēta arī automašīna, ja tā pieder pārkāpējam. Ja spēkrats pašam dzērājšoferim nepieder, tad no viņa papildus sodam piedzen naudas summu, kas var sasniegt vadītā transportlīdzekļa tirgus vērtību.

Aizvadītajā diennaktī četri no pieķertajiem stiprā reibumā esošajiem autovadītājiem bija sēdies pie stūres savam transportlīdzeklim, tātad viņiem spēkrats tiks konfiscēts, bet pārējiem septiņiem būs jāmaksā valstij naudas summa atkarībā no pārkāpumā izmantotā transportlīdzekļa vērtības.

Diennakts laikā VP ceļu satiksmes jomā kopumā fiksējusi 402 administratīvos pārkāpumus, tostarp konstatēti 177 atļautā braukšanas ātruma pārkāpumi un pieķerti trīs agresīvi braucēji, liecina policijas apkopotie dati.

Baltkrievijā pēdējā laikā aizturēti jau 25 Latvijas valstspiederīgie

Baltkrievijā pēdējā laikā aizturēti un dažādos veidos apsūdzēti jau 25 Latvijas valstspiederīgie, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" pavēstīja Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Ir stipras aizdomas, ka vairums, ja ne visi šie gadījumi...

Tiešsaistes diskusija: No principa līdz ikdienas pārtikas iepakojumam
Otrdien, 31. oktobrī, plkst. 11.00 tiešraidē portālā "Delfi" norisināsies diskusija "No principa līdz ikdienas pārtikas iepakojumam", kuras laikā nozares eksperti pievērsīsies dilemmām, kas rodas, saskaroties ar iepakojuma jautājumiem, tostarp – kā no ...
Aleksandra Poļeščuka: Ko vēlas sieviete?
Gadsimtiem ilgi vīrieši projektēja un būvēja pilsētas. Viņus maz uztrauca, vai sieviete varēs atvērt evakuācijas izejas smagās durvis, kā māte ar bērnu ratiņiem uzkāps pa augstajiem elektrovilciena pakāpieniem un cik ātri meitene bēgs no varmākas, kurš...


Komentāri