lv
jncxMArwxjH8OgtZjF4eBqg1oeqSE42Xt8BUESr7
2547601

Ķīna nosūtījusi jaunu astronautu komandu uz savu kosmosa staciju

Ķīna nosūtījusi jaunu astronautu komandu uz savu kosmosa staciju

Ķīna ceturtdien nosūtījusi jaunu astronautu komandu uz savu kosmosa staciju "Tiangong" ("Debesu pils").

Nesējraķete "Long March-2F" ar kosmosa kuģi "Shenzhou-17" ar trīs astronautiem startēja plkst.11.14 pēc vietējā laika (plkst.6.14 pēc Latvijas laika) no Dzjucjuaņas satelītu palaišanas centra Gobi tuksnesī, Ķīnas ziemeļrietumos.

"Shenzhou 17" astronauti nomainīs apkalpi, kas ieradās kosmosa stacijā pavasarī ar kuģi "Shenzhou-16". Plānots, ka trīs "Shenzhou-16" astronauti atgriezīsies uz Zemes nākamajā nedēļā.

Ķīna sāka sūtīt kosmosā cilvēkus 2003.gadā. "Tiangong" ir šo lidojumu kulminācija un Pekinas lepnums - otrā apdzīvotā kosmosa stacija aiz NASA vadītās Starptautiskās Kosmosa stacijas (SKS). Ķīnai ir liegta piekļuve SKS.

«VEF Rīga» sniedz protestu FIBA par aizvadītās Čempionu līgas spēles norisi

Latvijas basketbola klubs "VEF Rīga" trešdien pēc Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas grupu turnīra spēles sniedz protestu FIBA par mača norisi un iznākumu, vēsta komanda.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" trešdien grupu turnīra otrajā s...

«Riga» futbolisti pēcspēles sitienos izcīna Latvijas kausu

"Riga" futbolisti trešdien "Skonto" stadionā Rīgā kļuva par "Atbildīgas spēles" Latvijas kausa ieguvējiem, finālā pieveicot RFS vienību.

"Riga" uzvarēja ar 1:1 (1:0, 0:1, 0:0, 5:3 - 11 m).

Pirmais puslaiks pagāja divu spēkos līdzīgu komandu cīņā, nedaud...

ES komisārs: Eiropai jāspēj pašai sevi aizstāvēt
Eiropas Savienības dalībvalstīm ir jāstiprina savas militārās spējas un jābūt gatavām sevi aizstāvēt arī bez NATO un ASV atbalsta, lai gan tas ir ļoti svarīgs Eiropas drošībai, intervijā Latvijas Televīzijai uzsver Eiropas Savienības (ES) iekšējā tirgu...


Komentāri