lv
0GFp9Gp0t91Q1itijuXXNDnJFiOCmbR6W3odpp7Y
2532405

Tas ir bīstami! Brīdina notievēt gribētājus Latvijā

Tas ir bīstami! Brīdina notievēt gribētājus Latvijā

Eiropas Zāļu aģentūra (EZA) ir izplatījusi brīdinājumu, ka Eiropas Savienībā un Lielbritānijā ir konstatētas viltotas diabēta zāles, tādēļ arī Latvijas Zāļu verifikācijas organizācija (LZVO) aicina iedzīvotājus medikamentus iegādāties tikai oficiālās un uzticamās aptiekās un interneta aptiekās, nekādā ziņā neizvēloties pirkt zāles nezināmās interneta vietnēs vai pēc sludinājumiem sociālajiem tīklos.

EZA ir apstiprinājusi, ka zāļu drošuma pārbaudes sistēma Vācijā, Austrijā un Lielbritānijā ir konstatējusi viltotu medikamentu "Ozempic". Zāles ir izņemtas no apgrozības un pacientus nav sasniegušas.

Pēc LZVO rīcībā esošās informācijas, Latvijā nav "Ozempic" medikamenta no šīs konkrētās sērijas, kurā konstatēts viltojums.

"Ozempic" ir recepšu zāles, ko lieto cukura diabēta ārstēšanai pieaugušajiem. Šis medikaments satur to pašu aktīvo vielu kā cits diabēta ārstēšanai paredzēts recepšu medikaments, ko mēdz lietot arī svara zaudēšanai. Augstā pieprasījuma dēļ Eiropā ir bijušas abu medikamentu piegādes problēmas, kas, visticamāk, bijis iemesls arī "Ozempic" viltošanai, lēš Eiropas valstu zāļu tirgus uzraugošās institūcijas.

Jau ilgāku laiku sociālajos tīklos vērojama gana liela aktivitāte personām, kuras vēlas bez īpašas fiziskās piepūles un diētām notievēt, izmantot cukura diabēta ārstēšanai paredzētas medikamentu injekcijas. Pieprasījums pēc šiem medikamentiem izveidojies pat tik liels, ka to tirgū trūkst, tostarp nepietiek arī pašiem diabēta pacientiem, kas radījis "pelēko tirgu" dažādās interneta vietnēs.

Valsts drošības dienests informē par pretterorisma jautājumiem

Papildus informatīvajiem semināriem VDD turpina veikt arī terorisma riska objektu apsekošanu, vērtējot objektu drošības režīmu un nepieciešamības gadījumā sniedzot rekomendācijas drošības pasākumu pilnveidošanai.

Valsts drošības dienests (VDD) piektdien...

Sākas biļešu tirdzniecība uz nākamgad Latvijā gaidāmo WRC posmu

Šodien sāksies biļešu tirdzniecība uz nākamgad Latvijā gaidāmo pasaules rallija čempionāta (WRC) posmu.

Biļetes varēs iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un interneta vietnē "bilesuparadize.lv".

Vēsturē pirmais WRC posms Latvijā notiks no 18. līdz 21.jū...

Ekonomists prognozē, kad ECB varētu sākt samazināt procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) nākamgad varētu sākt pakāpeniski samazināt procentu likmes, prognozē "Luminor Bank" ekonomists Pēteris Strautiņš.

Ekonomists atgādina, ka aizvadīto divu gadu laikā Latvijas iedzīvotāji ir piedzīvojuši gan gandrīz 30 gadu la...



Komentāri