lv
JAxPMweDRTzOutsYWWEAmcQBeV9PFbxyfWCLiN6c
2531716

Saeimā izskatīs iniciatīvu par skaidras naudas aprites nostiprināšanu Satversmē

Saeimā izskatīs iniciatīvu par skaidras naudas aprites nostiprināšanu Satversmē

Trešdien, 25.oktobrī, Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija iecerējusi iepazīties ar iniciatīvām par vecāku pabalsta apmēra palielināšanu un skaidras naudas aprites nostiprināšanu Satversmē.

Komisijas darba kārtībā ietverta 10 882 Latvijas pilsoņu kolektīvā esnieguma "Par skaidras naudas nostiprināšanu Satversmē" sākotnējā izvērtēšana. Komisijas sēdē tiks izvērtēts arī 10 247 Latvijas pilsoņu kolektīvais iesniegums "Palielināt vecāku pabalsta apmēru".

Uz sēdi aicināti piedalīties iniciatīvas "Par skaidras naudas nostiprināšanu Satversmē" pārstāvis Mārtiņš Šteinbergs, iniciatīvas "Palielināt vecāku pabalsta apmēru" pārstāve Jeļena Boiko, konstitucionālo tiesību eksperte Ilze Plakane, labklājības ministrijas pārstāvis, demogrāfisko lietu eksperts Imants Parādnieks.

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" tika vākti paraksti par skaidras naudas aprites ierakstīšanu Satversmē. Iniciatīvā pausta vēlme panākt, ka skaidras naudas aprite Latvijā ir nodrošināta ar likumu kā daļa no pamattiesībām uz īpašumu un ekonomisko darbību. Proti, lai tiesības uz skaidras naudas apriti būtu atrunātas Satversmē.

Stājas spēkā ierobežojumi aromatizētiem karsējamās tabakas izstrādājumiem

Šodien visās Eiropas Savienības dalībvalstīs, tostarp arī Latvijā, stājas spēkā jauni ierobežojumi aromatizētiem karsējamās tabakas izstrādājumiem.

Pavasarī Latvija pārņēma Eiropas Komisijas (EK) direktīvu, kas nosaka ierobežojumus karsējamās tabakas iz...

Kraukļa vietā par LPS vadītāja vietnieku kļūst Saldus mērs
Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) domes sēdē par organizācijas priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Saldus novada mērs Māris Zusts (LZP), informēja pašvaldībā.
Ostapenko WTA rangā pakāpjas uz 13.vietu

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko pirmdien Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā ir pakāpusies par vienu vietu un ieņem 13.pozīciju.

Ostapenko iepriekšējā nedēļā nespēlēja.

Par divām vietām zemāk ir Darja Semeņistaja, ieņemot 131.vietu, b...



Komentāri