lv
w3WZ5ykq5IPfS82lnM16Hiscy7GIKfEUwIOhAkwb
2526917

Par 120 000 eiro veicinās sabiedrības izpratni par romu kultūru

Par 120 000 eiro veicinās sabiedrības izpratni par romu kultūru

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi 120 000 eiro vērtu konkursu biedrībām vai nodibinājumiem, lai veicinātu sabiedrības izpratni par romu kultūru, mākslu un vēsturi, tostarp arī par romu genocīdu, liecina informācija KM tīmekļvietnē.

Konkursa uzvarētājam būs jāorganizē sabiedrības izpratni veicinošus informatīvus pasākumus par Latvijas romu kultūru, mākslu un vēsturi, tostarp romu genocīdu. Tāpat būs jāorganizē izpratni veicinoši pasākumi par romu tiesību jautājumiem.

Pretendentam būs jāapņemas nodrošināt regulāru informācijas apriti, komunikāciju un publicitāti par veiktajiem informatīvajiem pasākumiem par Latvijas romu kultūru, mākslu un vēsturi, tostarp romu genocīdu, kā arī organizācijas darbību romu iekļaušanas un kultūras attīstības jomā.

Konkursa uzvarētājam būs regulāri jāievieto informācija par īstenotajiem informatīvajiem pasākumiem organizācijas tīmekļvietnē, jāsagatavo un jāpublisko informatīvie materiāli par Latvijas romu kultūru, mākslu un vēsturi, tostarp romu genocīdu, un izpratni veicinošiem pasākumiem par romu tiesību jautājumiem. Tāpat būs jānodrošina pasākumu publicitāti, apverot dažādu sociālo grupu iedzīvotājus.

Pārvaldes uzdevumu veikšanas laiks ir trīs gadi. Finansējuma avots ir KM valsts budžeta programmas "Sabiedrības saliedētības pasākumi" apakšprogrammā "Sabiedrības integrācijas pasākumu īstenošana" konkursa mērķim paredzētie finanšu līdzekļi 40 000 euro apmērā gadā.

Jelgavā gatavojas atvērt jaunu parku

Augstskolas studentu mācīšanai dabā tiks izmantoti simts dažādu koku.

Labiekārtošanas darbi šobrīd notiek Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitātes (LBTU) Meža un vides zinātņu fakultātes (MVZF) piegulošajā teritorijā – būvniecības procesa noslēg...

Latvija plāno piešķirt 100 000 eiro humānās krīzes risināšanai Armēnijā

Latvija plāno piešķirt 100 000 eiro Armēnijai, lai risinātu humāno krīzi, kas radusies lielam skaitam Karabahas iedzīvotāju ierodoties Armēnijā, liecina Ārlietu ministrijas (ĀM) sagatavotais rīkojuma projekts, kas ievietots Tiesību aktu portālā (TAP).

Š...

Kā uzgleznot dzīves atziņas? Atbildi zina Agate Apkalne un Anita Arbidāne
"Tā ir tāda vēlmju domāšana, bet es drīzāk tā skatos nākotnē, ka tāds profesionāls, ar roku radīts darbs būs atkal vērā ņemams, nozīmīgs retums," par vizuālās mākslas vietu mūsdienās Latvijas Radio 3 raidījumā "Mākslas vingrošana" spriež gleznotāja Ani...


Komentāri