lv
kMeXqixLdOd9Vfxj4IXpN64PBiMtEw9kLdZH0IDn
2511009

Ēka Elizabetes ielā 2 var kļūt par pirmo valsts biroju

Ēka Elizabetes ielā 2 var kļūt par pirmo valsts biroju

Ēka Elizabetes ielā 2 kopā ar ēku Kronvalda bulvārī 6 var kļūt par pirmo valsts biroju, centralizējot publiskā sektora iestādes no desmit adresēm uz divām, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Šobrīd izstrādāti vairāki potenciālie scenāriji, kas līdz oktobra beigām tiks nodoti Finanšu ministrijai izskatīšanai un lēmuma pieņemšanai par turpmāko virzību valsts biroja veidošanā.

Viens no tiem paredz ēkās Elizabetes ielā 2 un Kronvalda bulvārī 6 veidot aktivitātēs balstītus birojus un nodrošināt darba stacijas 920 darbiniekiem. Šādi trīs ministrijas, kuru kopējais darbinieku skaits ir vairāk nekā 1500 cilvēki, pārceltos no desmit adresēm uz divām, pielāgojot un samazinot izmantoto telpu platību. Ilgtermiņā tas ļautu ietaupīt ievērojamus finanšu resursus, kurus varēs novirzīt valdībai prioritāru pasākumu veikšanai.

Kamēr tiek strādāts pie viedas darba vides koncepta ieviešanas Elizabetes ielā 2, VNĪ ēku līdz 15.novembrim nodevusi īstermiņa lietošanā žurnāla "Rīgas laiks" atbalsta biedrībai un sabiedriskā labuma organizācijai "Artsound". Telpās sadarbojoties radošo profesiju pārstāvjiem - māksliniekiem, arhitektiem, mūziķiem kopā ar Rīgas Tehniskās universitātes, Latvijas Universitātes, Latvijas Mākslas akadēmijas, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas mācībspēkiem, pētniekiem un studentiem, tiek īstenoti starpdisciplināri pasākumi sasaistē ar ēkas kultūrvēsturisko mantojumu.

ES tiesa noraida «Ryanair» prasību pret EK par valsts palīdzību «airBaltic»

Eiropas Savienības (ES) otra augstākā tiesa noraidījusi Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" prasību pret Eiropas Komisiju (EK) par Latvijas sniegto finansiālo atbalstu nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic" koronavīrusa pandēmijas seku pārvarēša...

ĀM brīdina Latvijas iedzīvotājus, kas plāno ceļojumus uz Ēģipti un Turciju

Neskatoties uz drošības situācijas apdraudējumu Izraēlā, daļa ceļotāju vēl arvien plāno ceļojumus uz tuvējā reģiona valstīm, tādām kā, piemēram, Ēģipte un Turcija, norādīja Ārlietu ministrija.

ĀM aicina pirms šāda brauciena plānošanas stingri aicinām ie...

Krievijas imperiālisms un citi drošības jautājumi. Sākas ikgadējais forums 'Rīgas konference 2023'
Ceturtdien, 19. oktobrī, ar atvērto diskusiju dienu Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) sācies ikgadējais drošības un ārpolitikas forums "Rīgas konference-2023", bet galvenie konferences pasākumi noritēs piektdien un sestdien – tiešsaistē tos varēs v...


Komentāri