lv
LbLYMfGQ2Bd9R6t8h7l7JbJMoZhyojNjnzbd6xgc
2510712

Bavārijas Valsts orķestris nosvinējis 500. jubileju. Koncerta atskaņas

Bavārijas Valsts orķestris nosvinējis 500. jubileju. Koncerta atskaņas
8. oktobrī Bavārijas Valsts operā maestro Kirila Petrenko vadībā izskanēja Bavārijas Valsts orķestra (Bayerisches Staatsorchester) 500. jubilejas koncerts. Programmā bija Gustava Mālera 8. simfonija, kuras atskaņojumā līdz ar solistiem piedalījās arī Valsts akadēmiskais koris "Latvija". "Mālers prasa kolektīvu kā instrumentu, kā vienību, kurā ir ļoti niansēta, trausla un precīza skaņa," Latvijas Radio 3 raidījumā "Pa ceļam ar klasiku" par notikumu stāstīja Valsts Akadēmiskā kora "Latvija" mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Māris Sirmais.
Basketbolists Artūrs Žagars savainojuma dēļ šosezon vairāk nespēlēs

Turcijas klubs Stambulas "Fenerbahce", kura īpašumā ir Žagars, pavēstīja, ka basketbolists pārrāvis kreisās kājas ceļgala iekšējās sānu saites.

Tiek vēstīts, ka Žagaram, kuram operācija un rehabilitācija aizritēs Turcijā, atlabšana pēc traumas prasīs vi...

Polijas politologi: Arī pēc valdības maiņas ir gaidāma asa politiskā cīņa
Polijas parlamenta vēlēšanu rezultāti un gaidāmā varas maiņa ir samazinājuši risku, ka Polija varētu sekot Ungārijas piemēram un turpināt slīdēt autoritārisma virzienā, taču arī pēc valdības maiņas ir gaidāma sīva politiskā cīņa starp spēkiem, kam ir ļ...
Basketbolistam Žagaram savainojuma dēļ sezona beigusies
 Latvijas basketbolists Artūrs Žagars savainojuma dēļ šosezon vairāk nespēlēs, ceturtdien paziņoja viņa pārstāvētā Viļņas "Wolves" komanda.


Komentāri