lv
9g2clUbr9GwEageruKZanvLdUChnNEMhLVXX6e4c
2505120

Profesore: topošajiem latviešu skolotājiem matemātikā ir 70%, angļu valodā 79%

Profesore: topošajiem latviešu skolotājiem matemātikā ir 70%, angļu valodā 79%

Akadēmiskās institūcijas motivē jauniešus pievienoties pedagogu saimei.

LU un IZM ierosinātais diskusiju cikls turpināsies Latvijas reģionos. Nākamā diskusija notiks 19. oktobrī Cēsīs. Viedokļu apmaiņā piedalīsies Cēsu, Valmieras, Limbažu, Smiltenes, Siguldas, Saulkrastu, Valkas, Alūksnes, Gulbenes un Balvu novadu pašvaldību vadītāji un izglītības eksperti.

Pagājušajā nedēļā šāda diskusija jau notika Bauskā, apvienojot izglītības iestādes Zemgalē.

“Joprojām izglītībā pedagogs ir atslēgas cilvēks. Vienlaikus pedagoģijas studiju programmām mūsdienās skolotājiem ir jāiedod plašākas kompetences, nekā tas bija nepieciešams agrāk. Līdztekus konkrētu mācību priekšmetu zināšanām un pedagoģijas prasmēm augstskolās jaunajiem pedagogiem ir jāapgūst arī līderība, klasvadība, prasmes vardarbības atpazīšanā un atbilstoša rīcība, drošības risku vadīšana un psiholoģiskā noturība, veselības un seksuālā audzināšana, jāspēj veidot iekļaujoša vide un vēl daudzas citas lietas,” uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša.

LU profesore, Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes dekāne Linda Daniela prezentēja datus par pedagoģijas programmu studentiem LU, apgāžot mītu, ka pedagoģiju “studē tikai tie, kas citur nevar iestāties”. LU dati rādi, ka uz budžeta vietām pedagoģijas programmās katru gadu ir konkurss un ne visi reflektanti, kas vēlas studēt LU, šo budžeta vietu iegūst. Arī centralizēto eksāmenu rezultāti pedagoģijas programmu reflektantiem ir ne vien vienā līmenī, bet nereti pat augstāki, nekā tiem, kas izvēlas studēt citās studiju programmās.

“Lai kļūtu par matemātikas skolotāju, centralizētā eksāmena matemātikā rezultātam ir jābūt ļoti augstam,” piemēru minēja L. Daniela, šogad vidējais rādītājs centralizētajos eksāmenos matemātikā tiem reflektantiem, kas izvēlējušies kļūt par matemātikas skolotājiem, ir teju 70%. Savukārt studētgribētājiem angļu valodas skolotāju programmā CE angļu valodā vidējais rādītājs šogad bijis 79%. “Gudriem skolotājiem būs gudri bērni,” uzsvēra PPMF dekāne.

Abu Meri analizēs kāpēc Latvijā zāļu cenas ir lielākas nekā Igaunijā vai Lietuvā

Veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV) plāno ar veselības nozares pārstāvjiem analizēt, kāpēc Latvijā zāļu cenas ir lielākas nekā Igaunijā vai Lietuvā.

Ministrs jau iepriekš bija minējis, ka viņa mērķis ir uzlabot medikamentu pieejamību Latvijas iedzīv...

No tiesas sēdes slimnīcā nogādāts Bunkus slepkavības lietā apsūdzētais Babenko

Šodien saistībā ar sūdzībām par elpas trūkumu no tiesas sēdes slimnīcā nogādāts viens no maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus slepkavības krimināllietā apsūdzētajiem uzņēmējs Aleksandrs Babenko.

Rīgas pilsētas tiesa Vidzemes priekšpilsētā šodien...

Labo rekordus un audzē dredus. Kārtslēcējs Valters Kreišs tiecas apsteigt savu treneri
Perspektīvu sasniegt pasaules līmeņa rezultātus aizvadītajā sezonā apliecināja vieglatlēts Valters Kreišs, turklāt paveicot to kārtslēkšanā - disciplīnā, kur Latvijai tikai retumis bijuši augstas klases sportisti. Kreišs sarunā Latvijas Radio pastāstīj...


Komentāri