lv
4wPrr3y57aIybhH4qiFdKKJYPcSb6LspSG8bH92b
2499571

Latvijas ĀM raksturojusi Ukrainas nākotni trīs vārdos

Latvijas ĀM raksturojusi Ukrainas nākotni trīs vārdos

Ukrainas nākotne ir balstīta trīs vārdos: uzvara, reforma un atjaunošana, uzsvēra Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs.

Kā informēja ĀM, otrdien ministrijā notiek Digitālās sadarbības seminārs, kurā klātienē piedalās Ukrainas delegācija. Tajā tiek apspriesti digitālo jautājumu izaicinājumi un pārrunāti risinājumi jaunai sadarbībai starp Latviju un Ukrainu. Digitālās sadarbības seminārs ar Ukrainu ievada 5G ekosistēmas forumu "5G Techritory".

Semināru atklāja ĀM valsts sekretārs Andris Pelšs, kurš uzsvēra, ka Latvija atbalstu Ukrainai sniedz nepārtraukti. Viņa ieskatā, nozīmīga ir līdzdalība Ukrainas reformu procesā, līdzfinansējot projektus, kas veicina labu valsts pārvaldību, kā arī ekonomisko izaugsmi un konkurētspēju gan mazos, gan vidēja izmēra uzņēmumos.

Klātesošos uzrunāja Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Kucevols, uzsverot, ka patlaban ir svarīgi konkrēti lēmumi un darbības digitalizācijas sektorā. Attālināti uzrunu teica Ukrainas Digitālās transformācijas viceministre Eirointegrācijas jautājumos Valeria Ionana, kura norādīja, ka abām valstīm ir viena vīzija Ukrainas rekonstrukcijai un reformām, kas ir nepieciešamas. Viceministre īpaši pateicās par Latvijas līdzšinējo atbalstu Ukrainas rekonstrukcijā.

Plaši tika pārstāvēts Latvijas informācijas tehnoloģiju sektors - tādi uzņēmumi kā "LMT" "Mikrotik", "Saf Tehnika", "SunGis", "Tet", "Tilde". Tāpat pieredzē dalījās un apaļā galda diskusijā piedalījās dalībnieki no Rīgas Tehniskās universitātes, Rīgas Biznesa skolas, "Riga Tech Girls".

Forums "5G Techritory" ir vadošais tehnoloģiju un inovāciju pasākums Ziemeļeiropā. Ņemot vērā Ukrainas un Moldovas nākotnes integrācijas Eiropas Savienībā aspektus, un to, kā Latvijas tehnoloģiju ekosistēma var palīdzēt, šajā gadā īpaša uzmanība tiek veltīta divām galvenajām tēmām: savienojamība, moderna mobilā/platjoslas tīkla veidošana un digitālās ekonomikas transformācija.

Foruma norises laikā mērķis ir attīstīt sadarbību starp valstīm un izveidot partnerības starp valdībām, universitātēm, nevalstiskajām organizācijām un uzņēmējdarbības atbalsta organizācijām.

Spēkā stājies KP naudas sods AKKA/LAA par dominējošā stāvokļa izmantošanu

Augstākā tiesa (AT) 29.septembrī noraidījusi kasācijas sūdzību un atstājusi negrozītu Konkurences padomes (KP) 2013.gada lēmumu, ar kuru KP konstatēja, ka biedrība "Autortiesību un komunicēšanās konsultāciju aģentūra/Latvijas Autoru apvienība" (AKKA/LA...

IPO ir kā publiska izģērbšanās, salīdzina ‘APF Holdings’ vadītājs
Lai gan augstās procentu likmes, inflācija un visas globālās likstas finanšu tirgus ir sabiedējušas un globāli pieredzēts kritums jaunu uzņēmumu debijā biržā, Latvijas olu ražotāja “APF Holdings” vadītājs Jurijs Adamovičs saka, ka nav tāda pareizā brīž...
Sākts projekts ukraiņu iekļaušanai Latvijas sabiedrībā

Biedrība "Tavi draugi" ar Rīgas Apkaimju iedzīvotāju centra (AIC) atbalstu sāk projektu atbalsta nodrošināšanai Ukrainas civiliedzīvotāju integrācijai "Zini vairāk, vari vairāk", informēja biedrības pārstāve Renāte Grundštoka.

Projektā Rīgā dzīvojošaji...



Komentāri