lv
hOnlPMum93rLLIZnNuZa7dLk8t5XNjanuJGaoG3L
2498854

Trešdien parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu

Trešdien parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu

Satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P) un Ukrainas premjerministra vietnieks Mihailo Fedorovs trešdien, 18.oktobrī, foruma "5G Techritory" ietvaros parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu, informē Satiksmes ministrija (SM).

SM vēsta, ka pasākuma ietvaros trešdien, 18.oktobrī, plkst.9.40 Briškens klātienē un Ukrainas premjerministra vietnieks attālināti teiks svinīgu uzrunu un parakstīs Latvijas-Ukrainas digitālo memorandu, kura mērķis ir apliecināt abu valstu gatavību attīstīt sadarbību digitalizācijas, elektronisko sakaru un radiofrekvenču spektra, platjoslas interneta piekļuves infrastruktūras attīstības un inovāciju jomā.

Parakstot memorandu, abas puses apņemsies atbalstīt Ukrainas platjoslas interneta piekļuves infrastruktūras atjaunošanu, analizēt un meklēt risinājumus platjoslas interneta piekļuves infrastruktūras modernizācijai, īstenojot ilgtspējīgu, drošu, uz cilvēkiem orientētu un iekļaujošu interneta savienojamību, veicināt integrāciju Eiropas Savienības (ES) elektronisko sakaru jomā, sniegt konsultācijas un dalīties pieredzē regulatīvā pamata izstrādē atbilstoši ES un pasaules labākajai praksei.

Vienlaikus puses vienosies stiprināt mobilo sakaru tīklu un uzlabot tā kvalitāti Ukrainā, tostarp 5G tehnoloģiju jomā, izmantojot datu analīzi un sabiedrisko apspriešanu, atbalstīt Ukrainu starptautiskajā digitālajā vidē un piedalīties ITU, CEPT, BCO tīklā, sekmēt Ukrainas dalību ES starptautiskās tehniskās palīdzības programmās un projektos, jo īpaši Eiropas infrastruktūras savienošanas instrumentā (EISI), organizēt ekspertu un abu pušu pārstāvju kopīgus pasākumus, darba sanāksmes un tamlīdzīgi.

Tāpat memorands paredz pētīt sadarbības iespējas attiecībā uz platjoslas interneta piekļuves infrastruktūras attīstību Ukrainas dzelzceļa un autoceļu maršrutos, ņemot vērā Latvijas pieredzi ar "Rail Baltica" projektu.

SM atzīmē, ka šis pasākums sniegs vērtīgu platformu dažādu ieinteresēto pušu - valdību, universitāšu, nevalstisko organizāciju un uzņēmumu - sadarbībai, kā arī pieredzes un zināšanu apmaiņai. Tādējādi tas veicinās ne tikai Ukrainas, bet arī visas Eiropas digitālo attīstību un izaugsmi, arī Latvijai dodot vērtīgu pieredzi un atziņas.

Latvijas ostās deviņos mēnešos pārkrauts par 16,4% mazāk kravu

Latvijas ostās šogad deviņos mēnešos pārkrāva 29,32 miljonus tonnu kravu, kas ir par 16,4% mazāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.

Visvairāk Latvijas ostās 2023.gada deviņos mēnešos pārkrautas bera...

Kādas pārmaiņas var nest Polijas vēlēšanu rezultāti
Svētdien Polijā notikušās parlamenta vēlēšanas – kādas pārmaiņas tās var nest valstī un reģionā, un kāda būs Polijas turpmākā loma Eiropas Savienībā un NATO, apstākļos, kad Krievija turpina karu Ukrainā? Par Polijas vēlēšanu rezultātiem otrdien, 17. ok...
Ostapenko naudas balvās šosezon nopelnījusi divus miljonus; sezonas līdere – Sabaļenka
Latvijas tenisiste Jeļena Ostapenko 2023. gadā naudas balvās nopelnījusi divus miljonus ASV dolāru (1,9 miljonus eiro), kas viņu sezonas vērtējumā ierindo 15. pozīcijā, liecina Sieviešu Tenisa asociācijas (WTA) apkopotā informācija.


Komentāri