lv
TVQ4DFLRMWzlrmGQQQAcilh2UR5lLvxbqKKzfimr
2498344

Latvijas iedzīvotājiem piedāvā jaunās «Pfizer» vakcīnas pret Covid-19

Latvijas iedzīvotājiem piedāvā jaunās «Pfizer» vakcīnas pret Covid-19

Pašlaik Latvijā ir pieejami ap 50 000 jaunāko "Pfizer-BioNTech" vakcīnu pret Covid-19 omikrona "XBB.1.5" variantu, šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēdē informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve.

Latvijai vēl plānots piegādāt ap 100 000 "Novavax" uzlaboto vakcīnu pret Covid-19, kas der arī pret jaunākiem vīrusa paveidiem.

VM īpaši mudina riska grupu, tajā skaitā vecāka gada gājuma pacientus, arī šoruden vakcinēties pret Covid-19.

Budžeta komisija šodien atbalstīja valdības un VM virzīto priekšlikumu pārdalīt līdzekļus 9,8 miljonus eiro apmērā, lai segtu izdevumus, kas radušies saistībā ar Covid-19 infekcijas uzliesmojumu un tā seku novēršanu. Attiecīgais finansējums tiks piešķirts izdevumiem par Covid-19 vakcīnu iegādi, uzglabāšanu, loģistiku un vakcīnu iznīcināšanu.

Savukārt finansējums 27 736 eiro apmērā nepieciešams izdevumu segšanai par Covid-19 vakcīnu ievadi 2023.gada pirmajā pusgadā.

Motosportists Macuks noslēdz karjeru

Vairākkārtējais Latvijas motokrosa čempions Toms Macuks 30 gadu vecumā paziņojis par aktīvā motosportista karjeras noslēgšanu, vēsta Latvijas Motosporta federācija (LMSF).

Macuks, kurš motokrosa sacensībās piedalās kopš 1996.gada, no sporta aiziet kā es...

Vai sievietēm politikā grūtāk gūt atzinību un ieņemt nozīmīgus amatus?
Vai sievietēm politikā grūtāk gūt atzinību un ieņemt nozīmīgus amatus? Vai sievietes vērtē kritiskāk nekā vīriešus un kļūdas piedod retāk? Vai izskatam politikā ir nozīmē? Par šiem un citiem jautājumiem trīs žurnālistes - Alina Lastovska, Olga Dragiļev...
Apmāca paši un piesaista arī no Kolumbijas. Kā uzņēmumi Latgalē cīnās ar darbaroku trūkumu
Lai arī Latgalē ir Latvijā augstākais reģistrētā bezdarba līmenis – septembra beigās saskaņā ar Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) datiem šajā reģionā bez darba bija 10,7% ekonomiski aktīvo iedzīvotāju –, tomēr arī tur uzņēmumi saskaras ar darbaroku...


Komentāri