lv
ueqDXLV97RLJMBm6lCtyfQlLvTDOKlQEb4dFq1oK
2494133

Kariņš: Latvijai un Lietuvai kopīgi jāturpina sniegt atbalsts Ukrainai

Kariņš: Latvijai un Lietuvai kopīgi jāturpina sniegt atbalsts Ukrainai

Latvijai un Lietuvai kopīgi jāstrādā starptautiskā atbalsta turpināšanā Ukrainai, uzsvēra ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV), kurš šodien darba vizītē apmeklēja Lietuvu un tikās ar Lietuvas premjerministri Ingrīdu Šimonīti un ārlietu ministru Gabrieļu Landsberģi, informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Amatpersonas pārrunāja divpusējo attiecību, kā arī reģionālās sadarbības un starptautiskās dienaskārtības aktuālos jautājumus. Tāpat Latvijas ārlietu ministrs sarunā ar Šimonīti un Landsberģi uzsvēra nepieciešamību šodienas sarežģītajā ģeopolitiskajā situācijā kopīgi strādāt starptautiskā atbalsta turpināšanā Ukrainai, kas cīnās pret Krievijas militāro agresiju.

Tiekoties ar Lietuvas premjerministri un ārlietu ministru, Kariņš apliecināja, ka Latvijai un Lietuvai ir kopīgas intereses, patlaban cieša sadarbība un koordinācija starp kaimiņvalstīm ir īpaši svarīga.

Tika pārrunāta turpmākās sadarbības attīstība gan ekonomikā, gan reģionālajos infrastruktūras projektos, kuros prioritāte ir Rail Baltica projekts. Latvija ir gatava paplašināt sadarbību ar Lietuvu enerģētikas, transporta, informāciju komunikāciju tehnoloģiju, pētniecības un inovāciju jomā.

Saistībā ar gāzes vada "Balticconector" un telekomunikāciju kabelim nodarītajiem bojājumiem, ministri runāja par kritiskās infrastruktūras drošību un bija vienisprātis, ka šim jautājumam jābūt Eiropas Savienības (ES) un NATO darbakārtībā. Tāpat tika diskutēts par NATO samita Viļņā rezultātiem un aktuālajiem NATO jautājumiem. Ārlietu ministrs atzinīgi novērtēja arī Latvijas un Lietuvas līdzšinējo veiksmīgo sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Gan ar Lietuvas premjerministri, gan ārlietu ministru tika apspriesta drošības situācija uz ES ārējās robežas ar Baltkrieviju, ņemot vērā ievērojamo nelegālo migrantu pieplūdumu uz Latvijas-Baltkrievijas robežas. Kariņš pateicās par Lietuvas sniegto palīdzību Latvijai, nodrošinot kārtību uz robežas, kā arī uzsvēra reģionāli koordinētas pieejas nozīmīgumu.

Amatpersonas pārrunāja arī Krievijas kara attīstību pret Ukrainu, atbalsta sniegšanu Ukrainai un tās integrāciju ES.

Stabilitātei pieprasa Kariņa un Briškena demisiju

"Stabilitātei" frakcija pieprasa ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) un satiksmes ministra Kaspara Briškena (P) demisiju saistībā ar Latvijas valstspiederīgo iedzīvotāju evakuāciju no Izraēlas.

Likumprojekts par Kariņa demisiju parlamentā iesniegts "...

Politiski represētas personas Liepājā saņems pabalstu

Sagaidot Latvijas Republikas proklamēšanas 105.gadadienu, Liepājas pašvaldība visām politiski represētajām personām, kuras deklarētas Liepājā, izmaksās 100 eiro pabalstu, tādējādi izsakot atzinību par devumu Latvijas neatkarības stiprināšanā, informēja...

«Zvārtavas pils» – grāmatā iemūžināta Ziemeļvidzemes pērles vēsture un fenomens
Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) aicina uz LMS muzeja izdevuma "Zvārtavas pils" prezentāciju un kameransambļa "Trio Metamorfoze" koncertiem 27. oktobrī pulksten 18.00 LMS galerijā Rīgā un 28. oktobrī pulksten 18.00 "Leģendu naktī" Zvārtavas pilī, G...


Komentāri