lv
GBgE1kDlgMVqY8sCEH9FCwFPWeVVMeqDb7gFmb78
2471857

Versija par sazvērestību Saeimā: «Absolūta nerēķināšanās ar tautas vēlmēm!»

Versija par sazvērestību Saeimā: «Absolūta nerēķināšanās ar tautas vēlmēm!»

Tiesneses Osipovas personība nav tik svarīga kā Latvijas pilsoņu nespēja apzināties savu vienotību.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā ar nestabilu balsu vairākumu par AT senatori tika ievēlēta pretrunīgi vērtētā tiesnese Sanita Osipova.

Jau ziņots, ka pērnā gada sākumā Saeima viņas kandidatūru neapstiprināja, lai gan tāpat kā pašlaik bija AT Civillietu departamenta senatoru kopsapulces pozitīvs atzinums par kandidātes profesionālo atbilstību amatam.

Tāpat ziņots, ka septembrī Juridiskās komisijas sēdē Osipova uzsvērusi, ka vēlas kalpot Latvija, turpmāko darba mūžu strādājot par tiesnesi.

Osipova norādījusi, ka viņai ir 33 gadu pieredze akadēmiskajā darbā Latvijas Universitātē. Kad pirms 20 gadiem viņu aicināja strādā uz ST, juriste šo piedāvājumu sākotnēji pieņēmusi ar lielām šaubām, taču tagad Osipova pozitīvi novērtē ST iegūto pieredzi.

AT senatores amata kandidāte uzsvērusi, ka tiesnesim gandarījumu sniedz tas, ja viņš redz, ka ar pieņemto lēmumu atjaunots taisnīgums vismaz vienam cilvēkam, kas reizē nozīmē arī ticības atjaunošanu valstij. Tāpēc Osipova turpmāko darba mūžu grib veltīt tiesneša darbam, tādā veidā kalpojot Latvijas Republikai.

Latvijas pilsoņu reakcija uz politisko tirgošanās gaitu Saeimā bija pretrunīga. Lūk, kā sociālajā tīklā X (iepriekš Twitter) izsakās politiski aktīvie latvieši:

Mārtiņš Staķis: "Šiem liberālajiem spēkiem izdevās! Apsveicu un priecājos par senatori Sanitu Osipovu!"

Brafijs: "Forši! Izmet pa durvīm, bet ierāpjas pa logu. Un tagad man vajadzētu cienīt mūsu tiesas? Tfpū!!!"

Janis Urtans: "Agrāk teiktu, ka ar Lemberga balsīm tiesu sistēmā nav gods būt, pat bīstami, tagad tas ir apsveicami un skaisti. Re kā laiki mainās, tik strauji, lai LV ekonomika ar tik pat strauji saucamo U veida pagriezienu sasniedz".

Raimonds Krumiņš: "VL/TB/LNNK cik balsu ieguva? Kāpēc opozīcija nenorāva kvorumu, ja mazāk par 51 balsi?"

Ilze Krukovska: "Drausmīgi! Absolūta nerēķināšanās ar tautas vēlmēm! Savāktos parakstus vienkārši izmet miskastē... Tā visa ir ņirgāšanās par mums visiem... Drausmīgs murgs!"

Kārtējais skandāls ap personāla iecelšanu parlamentā liecina, ka mūsu sabiedrība ir sašķelta pēc vērtību principiem, nevis apvienojas ap cīņu ar ārējo ienaidnieku.

Krišs Ziverts

Pirmdien plāno veikt evakuācijas reisu latviešiem no Izraēlas

Aviokompānija "airBaltic" pēc Ārlietu ministrijas (ĀM) aicinājuma pirmdien, 16.oktobrī, plāno veikt speciālu evakuācijas reisu no Izraēlas, informēja ĀM preses sekretāre Diāna Eglīte.

Viņa atzīmēja, ka ĀM sadarbībā ar nacionālo lidsabiedrību "airBaltic"...

Aizturētais Jēkabpilī pakaras kurpju šņorēs – IDB sāk dienesta pārbaudi, ziņo LTV
Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojs (IDB) sācis disciplinārlietu, kurā izvērtē policistu atbildību aizturētā un īslaicīgās aizturēšanas vietā Jēkabpilī ievietotā vīrieša pašnāvībā, ceturtdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "...
Apturēta Pededzes un Vientuļu robežšķērsošanas vietu darbība

Ministru kabinets ceturtdien ārkārtas sēdē nolēma no 16.oktobra apturēt Latvijas un Krievijas robežas Pededzes un Vientuļu robežšķērsošanas vietu darbību.

Rīkojums pieņemts saistībā ar Krievijas pieņemto lēmumu no šī gada 16.oktobra Ukrainas pasu turētā...



Komentāri