lv
8sZ3dwIiAxyMBKl7fUc9Y3TR6qn5xHkPuCAHuqeS
2471133

LIAA atvērusi inovāciju un tehnoloģiju pārstāvniecību Šveicē

LIAA atvērusi inovāciju un tehnoloģiju pārstāvniecību Šveicē

Ženēvā, Šveicē darbu ir sākusi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) pārstāvniecība, kuras uzdevums būs nodrošināt saikni starp Eiropas Kodolpētniecības organizāciju (CERN) Latvijas uzņēmējiem un zinātniskajām institūcijām, informē LIAA.

Jaunā pārstāvniecība darbosies atbilstoši Latvijas CERN stratēģijai.

LIAA direktora pienākumu izpildītāja Iveta Strupkāja norāda, ka Šveice ir valsts ar augstu attīstības līmeni inovāciju un tehnoloģiju jomā, tādēļ, plānojot LIAA pārstāvniecību tīklu, Šveice izvirzīta par vienu no prioritātēm.

"Būtiskākais faktors bija Latvijas pievienošanās CERN, jo pašlaik virzāmies uz pilnas dalībvalsts statusu un vēlamies stiprināt CERN sadarbību ar Latvijas uzņēmumiem un zinātniskajām institūcijām," pauž Strupkāja.

Savukārt Latvijas pārstāvniecības Šveicē vadītāja Alise Pīka-Ozola norāda, ka viņas uzdevums būs "būt tiltam starp CERN un Latvijas uzņēmējiem".

CERN piedāvā iespēju Latvijas uzņēmumiem piedalīties organizācijas iepirkumos, kā arī veidot jaunas sadarbības tehnoloģiju pārneses jomā starp dažādu valstu uzņēmumiem un zinātniskajām organizācijām pētniecības un attīstības jomā.

Nākamnedēļ Rīga kļūs par Baltijas un Ziemeļvalstu pētniecības centru (+VIDEO)

Kopējais inovāciju programmas pieejamais finansējums, ieskaitot inovācijas centru projektus, ir 17 058 824 eiro.

Šī gada 18. un 19. oktobrī Rīgā notiks Baltijas pētniecības programmas vidusposma konference "Sadarbības pieredze pētniecības nākotnes veido...

LIZDA: Vairākas pašvaldības nespēj nodrošināt pedagogu atalgojuma pieaugumu

Vairākās pašvaldībās ar valsts izmaksāto mērķdotāciju šomēnes nepietiek pedagogu atalgojuma pieauguma nodrošināšanai un slodžu balansēšanas ieviešanai, paziņoja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA).

LIZDA uzsver, ka pēc vienoš...

Abu Meri: Nedrīkst likt visus vienā bļodā - visi palestīnieši nav teroristi

Neskatoties uz aktuālajām norisēm Tuvajos austrumos, "nedrīkst likt visus vienā bļodā" un teikt, ka visi palestīnieši vai libānieši ir teroristi, jo tā nav, ceturtdien Latvijas Radio uzsvēra veselības ministrs, Libānā dzimušais Hosams Abu Meri (JV).

Ko...



Komentāri